TEMPERATURE PADAJU

Hoće li za utakmicu godine padati kiša i kakvo nas vrijeme očekuje? Evo što su nam odgovorili iz DHMZ-a

Sutra poslijepodne djelomično razvedravanje i postupan prestanak oborina, krajem dana osjetan pad temperature zraka

Luka Modrić i Lovro Majer

 Ante Cizmic/Cropix

Jutros su obilni pljuskovi rezultirali poplavama u Zadru i Splitu, a večeras će se u 20:45 na Maksimiru u Zagrebu održati utakmica Hrvatske protiv Armenije, ključni susret o kojem ovisi plasman Vatrenih na Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine. Slijedom toga uputili smo novinarski upit Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) kakvo nas vrijeme večeras očekuje te kakvo vrijeme možemo očekivati u Hrvatskoj do kraja tjedna.

Evo što su nam odgovorili dežurni prognostičari iz DHMZ-a.

- Za vrijeme utakmice kiša će vjerojatno izostati, naime vjerojatnost za nju je mala, a ako i padne ta kiša će biti slaba.

Kiše će u većem dijelu zemlje biti i u nastavku dana i u prvom dijelu srijede, lokalno i obilnije, a u Dalmaciji su mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Sutra poslijepodne djelomično razvedravanje i postupan prestanak oborina, krajem dana osjetan pad temperature zraka. Srijedu će ipak obilježiti vjetar, u unutrašnjosti umjeren i jak sjeveroistočni, ponegdje na udare i olujan, a na Jadranu bura, podno Velebita s orkanskim udarima.

Četvrtak će biti sunčaniji i suh, u unutrašnjosti ponovno uz temperaturu zraka oko 0°C i nižu, dok je ujutro mjestimice moguća i magla. I na Jadranu svježe uz postupno slabljenje bure. Petak ponovno nešto oblačniji, uz izgledniju jutarnju maglu u unutrašnjosti, a kiša se mjestimice očekuje na jugu zemlje - poručuju iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17