MINISTRICA OBRAZOVANJA

HNS O OPOZIVU MINISTRICE DIVJAK 'To je neargumentiran zahtjev, od prvog trenutka je vidljivo da se SDP bavi isključivo jeftinim politikanstvom'

Blaženka Divjak
 Damjan Tadić / CROPIX

Iz HNS-a su u srijedu neargumentiranim zahtjevom nazvali SDP-ov prijedlog opoziva ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, pozivajući ih da se ostave jeftinog politikantstva i počnu učiti kako se bori za reformu i istinske promjene.

"Pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak neargumentiran je zahtjev iz kojeg je od prvog trenutka vidljivo da se SDP bavi isključivo jeftinim politikanstvom i ponovno u prvi plan pokušava gurnuti svoj princip 'kruha i igara', umjesto da se bavi suštinom stvari", priopćili su iz HNS-a.

Suštinom stvari smatraju posao koji je napravljen u sustavu obrazovanja - po prvi put je uvedena reforma u učionice, kontinuirani rad na poboljšanju položaja učitelja i nastavnika, rast proračuna i ulaganja u odgoj i obrazovanje.

Ističu da SDP-ova inicijativa dolazi u trenutku kada Europska komisija po prvi put, dvije godine zaredom, hvali Hrvatsku za ambiciozne reforme.

HNS i Blaženka Divjak, navode, uveli su reformu obrazovanja u učionice nakon 25 godina čekanja "i želimo da, usprkos svim kočničarima promjena, Hrvatska kao zemlja ide naprijed".

HNS-ovci dodaju da je zahvaljujući naporima ministrice Divjak i njenog tima informatika obavezan predmet, Hrvatska je uvedena u CERN, "a borba protiv lažnih diploma i korupcije, o čemu SDP može samo naricati, u punom je zamahu".

"SDP-u, stoga, u novoj godini želimo da rastjera svoje zastarjele politike, ostavi se jeftinog politikanstva i počne učiti kako se bori za reformu i istinske promjene u zemlji", zaključuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:13