BRAND ZA SIGURNOST

HGSS: Bila bi šteta naplaćivati turistima spašavanje jer je to dobar marketinški potez

Ogulin, 040510.Procelnik HGSS-a Vinko Prizmic i ministar turizma Damir Bajs potisali su danas u Ogulinu ugovor vrijedan 1,1 milijun kuna; tu svotu Ministarstvo turizma doznacit ce Gorskoj sluzbi za vecu sigurnost turista u ovoj turistickoj sezoni; nakon toga potpisnici su sa svojim suradnicima odgledali vjezbu ogulinskih GSS-ovaca.Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pusic / CROPIX

OGULIN – Kada turiste pitamo što im se najviše sviđa u Hrvatskoj, na trećem ili četvrtom mjestu reći će da je to osjećaj sigurnosti. Evidentiramo sve aktivnosti HGSS-a i u okviru priprema za ovogodišnju turističku sezonu za veću sigurnost turista Ministarstvo im je izdvojilo 1,1 milijuna kuna - rekao je ministar turizma Damir Bajs u Ogulinu gdje je potpisao Ugovor s pročelnikom HGSS-a Vinkom Prizmićem.

Na pitanje novinara kada će se krenuti s naplatom usluga unesrećenim turistima ministar Bajs rekao je da 'ovog trenutka nemamo to u planu'.

Pročelnik Prizmić rekao je da će proći 5 do 10 godina dok se ispune uvjeti za naplatu, te da bi, u stvari, bila šteta naplaćivati turistima spašavanje, jer je ono dobar marketinški potez.

- Kada zemlja domaćin iskaže brigu kao što je mi iskazujemo, pripremljenost i spremnost za pomoć kada dođe do nesreće, tada je to dobra poruka, čak i kada dođe do fatalnih ishoda i tada je to dobra vijest za turizam jer turisti dobiju poruku da zemlja domaćin čini sve što je u njezinoj moći da pomogne, da spasi taj život. To je jednostavno dobro za brend Hrvatske kao sigurne turističke destinacije - kaže Prizmić dodajući da spašavanja manje koštaju nego što donose koristi.

Potpisnici ugovora sa svojim suradnicima sa zanimanjem su pratili pokaznu vježbu spašavanja utopljenika iz Đulina ponora koju su prikazali HGSS-ovci Stanice Ogulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 07:46