PODVIG U DUBROVNIKU

Heroj Dominko spasio Španjolku koja je pala u more, ovo mu je 23. akcija u kojoj je sudjelovao!

‘Najprije sam zajedno s vatrogascima izvukao ženu, a onda smo vidjeli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njom‘

Dominko Radić i spašavanje u Portu

 FB Marc Van Bloemen/Du TV Screenshot

Umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice Dominko Radić spasio je još jedan život na moru - i to 23. put do sada. Kad je u subotu oko 15 sati mlada Španjolka pala u more među kamenje ispod zidina na lokaciji Tri čavla, vjerojatno nakon što se s još jednim muškarcem penjala po obližnjim stijenama, Radića je pozvala Služba 112.

- Uopće nisam bio na moru, nego na ‘Staroj košarci‘ kad su me zvali da je netko upao u more i za koliko mogu doći. Nekad me zovu kad se ovako nešto dogodi jer njima treba dulje da dođu - objasnio je Radić za Dubrovački vjesnik.

Za samo pet minuta već je stigao do unesrećene žene koja je bila jako pothlađena i ozlijeđena zbog pada s kamenja. Uskoro su stigli i vatrogasci, ali oni nisu mogli prići tako blizu među stijene kao što je on uspio barkom.

image

Dubrovnik (arhivska fotografija)

Tonci Plazibat/CROPIX

- Najprije sam zajedno s vatrogascima izvukao ženu, a onda smo vidjeli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njom, a ostao je na kamenu pokušavajući joj pomoći. Tako smo se vratili i do njega, pa onda i po njegovu bursu koju je prebacio na treći kamen i nije htio otići bez nje - prepričao je.

Na mulu ih je već čekalo ambulantno vozilo koje je oboje unesrećenih prevezlo u bolnicu.

Inače, Dominko Radić, koji je više puta sudjelovao u akcijama spašavanja na moru, ponekad i u pogibeljnim uvjetima, dobitnik je Plave vrpce. Nakon posljednjeg događaja njegovi prijatelji pohvalili su ga na društvenim mrežama.

"Naš Dominko Radić spasio je još jedan život na moru, bravo, bravo i kapa do poda!", stoji u jednoj objavi.

image

Spašavanje u Portu

FB Marc Van Bloomen
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:13