OTKAZI U MEGA PODUZEĆU

Herman: ‘Na Tomaševićevu popisu je dosta uvaženih HDZ-ovaca koji su dali svoj obol u Holdingu‘

Neugodno sam iznenađen da su se sindikati ovako olako izjasnili, a moram istaknuti i da nikoga od čelnika sindikata nema na famoznim popisima, rekao je Herman

Mislav Herman

 Davor Pongracic/Cropix

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman ocijenio je u četvrtak da su otkazi u Zagrebačkom holdingu čisti “politički revanšizam”, dodavši da se na popisu od 500-njak imena radnika koji predstavljaju višak nalazi i dosta članova njegove stranke.

“Ima dosta naših uvaženih članova koji su doista dali svoj obol u Zagrebačkom holdingu. Tu nema nikakvog restrukturiranja, ovo je čisti politički revanšizam”, poručio je Herman na konferenciji za medije u stanci sjednice Gradske skupštine.

Ocijenio je da je u Holdingu, koji sa sindikatima završava socijalni dijalog oko utvrđivanja viška radnika, stanje alarmantno, a da je nova gradska uprava objavom popisa pokazala svoje “ideološko, retrogradno, regresivno, sektaško lice”.

Komentirajući najave nekih sindikata da “političkim kadrovima” neće pružiti pravnu podršku u najavljenim tužbama Holdinga, Herman je rekao da ga je neugodno iznenadio takav stav sindikata.

“Ono što sam smatrao do sada, jest da je poslanje svakog sindikata čuvanje radnih mjesta. Neugodno sam iznenađen da su se sindikati ovako olako izjasnili, a moram istaknuti i da nikoga od čelnika sindikata nema na famoznim popisima”, rekao je Herman.

Matić: Na popisu viška u Holdingu završio sam greškom

Zastupnik Zelene liste Nenad Matić, koji radi u Robnim terminalima, potvrdio je da se i on sam nalazi na popisu viškova radnika, no poručio je da se sigurno radi o nekoj greški.

“Ja sam magistar znanosti, otac troje djece, hrvatski branitelj, voditelj sam poslovne jedinice Slobodna zona koja ima 13 milijuna kuna godišnje, i sigurno je što se tiče otkaza neka greška”, izjavio je Matić.

Istaknuo je da je prije nego što je informacija izašla o medije, dobio informaciju da se nalazi na popisu, ali i dodao da mu, prema zakonskim kriterijima, nisu dodani svi bodovi koji su trebali biti dodani.

Poručio je i da je popis viškova “dosta širok”, a da su na njemu i drugi voditelji poslovnih jedinica u Robnim terminalima, pa se u njegovom slučaju ne može reći da je riječ o eventualnom političkom revanšizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:29