ŠTO JE TU ČUDNO?

Hebrang: Za zloupotrebe je znao uski krug ljudi. HDZ je inače skromna organizacija

 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Vijest da se Ivo Sanader ipak danas vraća u Hrvatsku, što znači da bi do večeras mogao biti u pritvoru, njegove bivše stranačke kolege u HDZ-u suzdržano su komentirale.

- Ne mogu nagađati je li to istina. Čovjeku koji je pobjegao od hrvatskog pravosuđa ne vjerujem ništa - rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang. Prema njegovom mišljenju, ne treba mijenjati odredbe o zastupničkom imunitetu iako je upravo ta zaštita pomogla Sanaderu da bar jučer izbjegne pritvor.

- Zbog nekoliko zloupotreba ne treba to mijenjati - smatra Hebrang.

Na pitanje novinara kako je moguće da baš nitko nije znao za silne zloupotrebe u HDZ-u za koje se tereti njihovog bivšeg šefa Hebrang je rekao da to nije ništa čudno.

- To je isto kao što je moguće da u nekoj obitelji imate kleptomana deset godina, a da to ne znate. Očito je o tome znao samo uski krug ljudi. HDZ je inače skromna asketska organizacija - rekao je Hebrang.

Po njemu, ovo neće naštetiti stranci, jer “svaki član HDZ-a može biti ponosan što čistimo u vlastitim redovima, a to ne rade u SDP-u i HNS-u”.

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije želio komentirati navodni povratak i skoro uhićenje Sanadera.

- Ne želim davati komentare. Ne komentiram ni pravomoćne presude, a kamo li nepravomoćne ili istrage - rekao je Bebić.

Odšutio je odgovor na pitanje je li uvjeren u Sanaderovu nevinost.

HDZ-ovka Ana Lovrin također smatra da jučerašnje skidanje imuniteta Sanaderu nije dugo trajalo.

- Važno je da se sada postupa po Ustavu i zakonu. Na snazi je europski uhidbeni nalog. Svatko tko treba doći pred hrvatske sudove tamo će i biti - uvjerena je Lovrin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 12:52