HDZ SRETAN ZBOG ODUSTAJANJA OD KONCESIJE AUTOCESTA, ALI... 'Hrvatskom ugledu nanesena je golema šteta'

 Ronald Gorsic / CROPIX

HDZ pozdravlja Vladinu odluku da odustane od koncesije za autoceste, ali nisu ni za plan B, odnosno prodaju dionica 51 posto tvrtke HAC-ONC jer smatraju da nije dobro privatizirati državne monopole i već dovršenu stratešku infrastrukturu.

Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik HDZ-a, rekao je jučer kako bi restrukturiranje duga HAC-a bilo najbolje rješenje. Rad Vlade nazvao je cirkusom, zbog čega mu ponekad dođe da iskoči iz kože. Tomislav Čorić podsjetio je na sve dosadašnje Vladine promašene projekte.

- Svjedoci smo da je likvidnost u svijetu i Europi nezabilježena. Novca ima i novac se može dobiti za projekt kao što su autoceste, ali tvrtkom treba znati upravljati i povećati njenu vrijednost - rekao je Milošević koji je od resornog ministra i od premijera zatražio odgovornost Vlade zbog odustanka od monetizacije. Milošević smatra da je nanesena golema šteta ionako poljuljanom hrvatskom ugledu u međunarodnoj investicijskoj zajednici. Također je rekao kako je studija o monetizaciji koštala 60-ak milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:36