POČELA PREPUCAVANJA

HDZ: SDP je počeo predizbornu kampanju, a Josipović je sudjelovao na njihovom derneku u Dubrovniku

HDZ-ovci smatraju da se Josipović svrstao na jednu stranu te da shodno tome ne može očekivati da će biti pošteđen od „udaraca" tijekom kampanje
 Siniša Sunara / CROPIX

DUBROVNIK - SDP je u Dubrovniku započeo predizbornu kampanju, zaključak je HDZ-ovih čelnika s juga, župana dubrovačko - neretvanskog Nikole Dobroslavića i saborskih zastupnika Dubravke Šuice i Frana Matušića koji su održali konferenciju za tisak dan nakon otvaranja 62. Dubrovačkih ljetnih igara na kojima se uz predsjednika RH Ivu Josipovića na svečanoj tribini okupio i sam vrh SDP-a .

- Nakon druženja s lokalnim SDP-ovcima i stranačkog derneka na otvaranju Igara i više je nego očito da se predsjednik Ivo Josipović uključio u kampanju SDP-a i njegovih satelita iako po Ustavu predsjednik ne može biti član stranke niti promovirati jednu političku stranu. No, nakon svega u Dubrovniku jasno je da je to bila javna manifestacija političke pristranosti predsjednika. Predsjednik Josipović je svjestan da Zoran Milanović nije pravi lider i ovako pokušava sugerirati da je to u stvari on - kazao Frano Matušić.

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić na Matušića se nadovezao riječima kako se predsjednik Josipović svrstao na jednu stranu te da shodno tome ne može očekivati da će biti pošteđen od „udaraca“ u predizbornoj kampanji.

- SDP je na dan otvaranja Igara započeo predizbornu kapanju - ustvrdila je Dubravka Šuica koja se osvrnula i na govor gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića na otvaranju festivala:

- Niti jednom riječju prvi put u govoru nisu spomenuti dubrovački branitelji bez kojih se ne bi mogla dignuti zastava libertas - rekla je Šuica pobrojavši nakon toga cijeli niz afera koje su izronile od kako je koalicijska vlast SDP-HNS-HSLS-HSU zajedno s NL Pera Vićana preuzela vlast.

- Na Dubrovniku u kojem danas vlada kaos može se vidjeti kako bi bilo da preuzmu vlast u državi, no na sreću to se neće dogoditi - zaključila je Šuica koja je lokalne SDP-ovce nazvala i „Vlahušićevim marionetama“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:29