POČEO KAOS U SABORU

HDZ-ovcu se pričinilo da se na prosvjedu grle Grbin i Bernardić: ‘Kakav reducirani izričaj, on nije ni bio tamo!‘

Na to mu je Domagoj Hajduković, SD, uzvratio: "U svom reduciranom izričaju zaboravili ste da Bernardić uopće nije bio na pozornici."

Josip Borić

 Damjan Tadic/Cropix

Uoči rasprave o prijedlogu odluke o raspuštanju Sabora koju je inicirao SDP, a započet će u 15 sati, nakon što zastupnici rasprave dopune Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, HDZ-ov Josip Borić poručio je oporbi da je HDZ totalno spreman da razmontira sve njihove zablude i da idu do kraja: "Skinut ćemo rukavice. Bit će izbori, pregazit ćemo ih kao plitak potok!"

Borić se osvrnuo na subotnji prosvjed. Po njemu "subota je pokazala da vi nemate ono što Vlada ima: rezultate!", "valjda bi se trebali vratiti u razdoblje SDP-a i njihovih plaća", a poruke koje je oporba poslala u subotu Borića podsjećaju na totalitarni sustav, jer su prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana koji je dobio domovinski rat nazvali mafijaškim bossom".

Nadolazeći izbori, nastavio je ljutito Borić, bit će izbori istine i laži, a danas ćete saznati kako mi gledamo vas. "Oporba je neodgovorna i neozbiljna - za hrvatske interese niste učinili ništa. Kad vidite kako Grbin grli Bernardića, a Anka Mrak Taritaš Nataliju Martinčević vidite da ih ništa ne veže nego želja za saborskom foteljom".

Na to je reagirala SDP-ova Sabina Glasovac koja je podsjetila na prave rezultate HDZ-a koji su osiromašili Hrvatsku, primjerice, samo cijena kvadrata stana je skočila 62 posto."Jedino što ste vi napravili je to da ste građane doveli do ruba egzistencije", rekla je.

A Domagoj Hajduković, Socijaldemokrati, uzvratio je Boriću: "U svom reduciranom izričaju zaboravili ste da Bernardić uopće nije bio na pozornici. Na prosvjedu je bili 11.000 ili sedam tisuća, svejedno, zbog toga što vas građani vide kroz reducirani izričaj."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:35