SUKOB U SISKU

HDZ-ovci tvrde: ‘Ikić Baniček zaustavila izmjene proračuna, ne može se do novca za obnovu‘

‘Nismo željeli dopustiti da Siščanke i Siščani zbog nesposobnosti SDP-ove gradonačelnice ostanu bez važnih potpora‘
Kristina Ikić-Baniček
 Ranko Suvar/Cropix

Sisački HDZ ustvrdio je u petak kako je SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izgubila većinu u Gradskom vijeću te da je zbog toga prekinuta sjednica na kojoj se trebalo odlučivati o izmjenama i dopunama proračuna, a koje su obuhvaćale i državnih 20 milijuna kuna za obnovu.

"Neozbiljno, stihijsko i populistički nastrojeno ponašanje sisačke političarke Kristine Ikić Baniček došlo je na naplatu danas, kada je sasvim jasno da je gradonačelnica Siska izgubila većinu u Gradskom vijeću", navodi u priopćenju sisački HDZ.

Dodaje da su se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebale donijeti važne izmjene i dopune gradskog proračuna za 2021. godinu jer, primjerice, obuhvaćaju 20 milijuna kuna koje je Vlada, među ostalim, dala za sanaciju šteta Siščanima, sanaciju šteta u osnovnim školama koje pohađaju djeca, sanaciju šteta na zgradama gradskih ustanova...

No, kako se navodi u priopćenju, nakon što je sjednica počela, vladajući SDP sa svojom gradonačelnicom "nervozno koristi stanku i prekida se sjednica Gradskog vijeća".

Od tolike samohvale "uspješna" političarka, koja je osam godina na čelu grada, nakon što ju je napustilo 30-ak ravnatelja i direktora, nema potporu ni u Gradskom vijeću, ustvrdio je HDZ.

"Nismo željeli dopustiti da Siščanke i Siščani zbog nesposobnosti SDP-ove gradonačelnice ostanu bez važnih potpora koje im država kroz gradsku blagajnu omogućava, stoga smo željeli podržati mjere koje su bile za sanaciju šteta od potresa, no za SDP-ovu Ikić Baniček su potrebe politike opet ispred građana i prekinula se sjednica", priopćio je HDZ.

Tvrdi da "ni u ovim kriznim vremenima i potresom stradalom Sisku političarka Kristina Ikić Baniček ni jednu kunu nije prenamijenila za stradale u potresu pa će tako svi projekti koje će financirati kreditima ići dalje, a sve u svrhu rezanja vrpce u vrijeme lokalnih izbora".

"Danas je Kristina Ikić Baniček pred 30 ljudi, uključujući novinare, izrekla laž da u svom mandatu nije dizala kredite za Grad Sisak, što je šokiralo sve prisutne", stoji u priopćenju sisačke organizacije HDZ-a.

Kaka stoji u priopćenju, "jasno je da ona živi u paralelnom svijetu sa svojim suprugom, stvarnim šerifom ovog grada". "Njih potres nije ni okrznuo", ističe sisački HDZ.

Pozvao je gradonačelnicu da javno kaže što je to danas bilo važnije od mjera potrebnih za stradale sugrađane.

"Koje su to izvanredne okolnosti koje su Kristini Ikić Baniček danas bile važnije od donošenja prijeko potrebnih mjera za stradale Siščane?" upitao je gradonačelnicu HDZ i zatražio da se javno očituje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 12:54