‘MIĆINA AJVARIJADA‘

HDZ-ovci iz S. Broda: ‘Teglice smo kupili, ajvar napravili, a Miletić napiše ovako nešto. Mogao je nazvati‘

‘Sami skupimo novac za papriku, teglice, sami kuhamo i usput se družimo‘, kažu HDZ-ovci o humanitarnoj akciji

Kuhanje ajvara

 Privatna arhiva

Već osmu godinu zaredom, HDZ-ovci okupljeni oko TO "dr. Ante Starčević", u rujnu organiziraju Mićinu ajvarijadu. Čine to u spomen na Milana Dasovića, jednog od prvih brodskih HDZ-ovaca i hrvatskog branitelja, koji je prije osam godina u svojem dvorištu pokrenuo to druženje lokalnih HDZ-ovaca, a oni su to nastavili njemu u spomen, i nakon što je on 2017. godine preminuo.

Tako je bilo i prošlog vikenda, kada su se svi okupili u dvorištu Milanove obitelji. Prije toga, skupili su između sebe novac, kupili teglice, papriku i ostalo što im je potrebno za ajvar, onda ga zajedno skuhali, dobili 82 teglice, i na kraju ih izložili na 8. Mićinoj ajvarijadi, te između sebe prodavali, a od prikupljenog novca kupili lopte za Školu nogometa NK Željezničar iz Slavonskog Broda, klub iz njihova susjedstva. I sve je bilo, kao i ranijih godina, savršeno, a onda je Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta, optužio HDZ-ovce u Slavonskom Brodu da su ili ukrali teglice ili da im ih je netko nezakonito prodao!?

image

Kuhanje ajvara

Privatna arhiva
image

Kuhanje ajvara

Privatna arhiva

‘‘Znamo da članovi HDZ-a kradu novac, namještaju poslove, mažnjavaju novac fondova EU, pa ih hapsi Olaf jer su naša tijela duboko koruptivna... ali, da će HDZ-ovci krasti službene staklenke Hrvatskog pčelarskog saveza - ovome se ne bi nadao ni najzagriženiji HDZ-ovac iz Benkovca‘‘, napisao je Miletić na svojem Facebook profilu i nastavio:

‘‘Naime, Hrvatski pčelarski savez ima SLUŽBENU teglicu koja se može kupiti jedino od hrvatskih pčelara, evidentiranih u sustavu, kako bi se štitio domaći med od patvorina. HDZ-ov lopovluk ide u takvu bezobraznost da mažnjavaju posebne pčelarske službene teglice, i u njih pune ajvar, onda lijepe etikete HDZ-a i prodaju ga. HDZ je takva mašinerija zločestih čarobnjaka koji sa svojom crnom magijom nešto sveto i dobro kao što je med - pretvore u HDZ-ov ajvar. Ili je riječ o tome da je Hrvatski pčelarski savez podružnica HDZ-a pa im HPS prodaje pčelarske tegle za med? Ne želim u to vjerovati, lakše mi je prihvatiti da su HDZ-ovci ukrali HPS-u staklenke! To je teška kaznena prijevara, teško kazneno djelo. Pčelarska teglica se subvencijama financira, postoje posebni kalupi i ne bi ju trebali neki HDZ-ovi uličari imati za punjenje ajvarom. Podignut ću kaznene prijave protiv odgovornih da se ispita tko je prodao tim ridikulima pčelarske teglice, i tko je sve umočen u to koruptivno ludilo!‘‘, napisao je Miletić i uznemirio brodske HDZ-ovce.

image

Kuhanje ajvara

Privatna arhiva
image

Kuhanje ajvara

Privatna arhiva

- Užas! Evo, ne možemo doći k sebi od toga kako se pojave ljudi koji su u stanju od jedne lijepe, zanimljive, dobronamjerne i humanitarne akcije, u spomen na jednog predivnog čovjeka, našeg prijatelja, sugrađanina, našu dobru dušu i pokretača svih lijepih događanja u našem naselju, napraviti ovako nešto. Pa, mogao nas je gospodin Miletić prije objave nazvati i upitati, ali tada ne bi imao što pisati. Teglice smo kupili u slobodnoj prodaji, nitko ništa nije ukrao, nitko nikome nije ništa podvalio - kaže nam Danijela Kovačević, predsjednica TO HDZ-a "dr. Ante Starčević" u Slavonskom Brodu. Kaže kako je Dasović bio čovjek koji je uvijek sve oko sebe okupljao, i najmanje što su mogli napraviti jest nastaviti barem malo djelovati poput njega.

image

Kuhanje ajvara

Privatna arhiva

- On je pokrenuo i ovu ajvarijadu, a mi smo je nastavili. Sami skupimo novac za papriku, teglice, sami kuhamo i usput se družimo, a mnoge djevojke rekle su nam da su zahvalne na tome, jer su naučile kuhati ajvar. Bude baš veselo, a onda organiziramo i to druženje u Mićinom dvorištu, na kojem opet između sebe kupujemo gotov ajvar, a sve što "zaradimo", namijenimo u humanitarne svrhe. Sada smo kupili lopte djeci iz ŠN-a Željezničar. I nisu s nama samo članovi HDZ-a, nego i susjedi koji nisu politički opredijeljeni. To je jedno veselo i dobronamjerno druženje - poručila je Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:59