ZADOVOLJAN UČINJENIM

HDZ-ovac Habijan tvrdi da su današnja uhićenja i drugi procesi rezultat reforme pravosuđa

Pravosuđe dobro funkcionira - od početka ove godine započeti su brojni postupci, tajni izvidi i predistražne radnje, rekao je
Damir Habijan
 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan izjavio je u srijedu kako upravo uhićenja u Osijeku i procesi pokrenuti tijekom ove godine pokazuju da je ovo pravosuđe učinkovito i da radi svoj posao.

Habijan je tako komentirao uhićenja nekoliko sudaca i jednoga poduzetnika u Osijeku i osvrnuo se na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Ocijenio je kako su uhićenja u Osijeku potvrda da hrvatsko pravosuđe dobro funkcionira pa su od početka ove godine započeti brojni postupci, tajni izvidi i predistražne radnje.

- Da ne govorim koliko je, ne samo u mandatu ove Vlade, već možemo govoriti o vladi kontinuiteta, u proteklih pet godina učinjeno upravo za reformu pravosuđa, koliko je sredstava dano USKOK-u, koliko je povećano i ljudstvo - rekao je Habijan naglasivši da se to posebice odnosi na specijalizirane osobe koje se bave financijskim kriminalom, tehničkom i materijalnom opremom.

To sve samo ukazuje, istaknuo je, da ova Vlada radi na reformi tog dijela pravosuđa, a ovo su rezultati te reforme.

Komentirajući Milanovićevu izjavu vezanu uz uhićenja i pravosuđe, podsjetio je da Milanović spominje HDZ-ovo, premijerovo i pravosuđe nekih drugih ljudi. Upravo ova uhićenja i ovi procesi, pokrenuti tijekom ove godine, pokazuju da je ovo pravosuđe učinkovito i da radi svoj posao, dodao je.

Ono što također upada u oči, ističe, je to da je predsjednik države ponovno i u predkampanji i kampanji ususret lokalnim izborima bio u službi jedne političke stranke, dakle SDP-a.

On to nastavlja činiti i sad, ustvrdio je dodavši kako je predsjednik države osoba koja zastupa sve građanke i građane ove države, a ne članice ili članove jedne političke opcije.

- Rekao bih da ta služba u koju se on stavio samo pokazuje koliko je SDP, pogotovo nakon ovih izbora, očito slab i koliko mu je potrebna sva moguća pomoć pa se očito ne libi niti zatražiti pomoć predsjednika države - naglasio je Habijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:26