KAZNENA PRIJAVA

HDZ-ov načelnik ilegalno izgradio sunčalište: Zabranili mu, a on uklonio znak i završio projekt

Zadarska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv trojice muškaraca zbog sumnje da su se upustili u ilegalnu gradnju

Jure Brižić

 Jure Miskovic/Cropix

Zadarska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv trojice muškaraca zbog sumnje da su se upustili u ilegalnu gradnju na području pomorskog dobra na otoku Ugljanu.

Kako doznaje Zadarski.hr, radi se o protupravnom nasipanju plaže na Ugljanu, točnije u Preku u dužini od 50 metara. Među osumnjičenima je i načelnik Općine Preko Jure Brižić, izvođač radova i projektant.

Načelnik Brižić nije imao komentara vezano uz podizanje kaznene prijave protiv njega.

Brižića se sumnjiči i da je krivotvorio službene isprave, kao i da je uklonio službeni znak kojim se naređuje obustava radova.

Zadarska policija provela je kriminalističko istraživanje protiv trojice muškarca u dobi od 34, 38 i 62 godine zbog sumnje za protupravnu gradnju. Najmlađeg, koji je ujedno i investitor, sumnjiči se i da je krivotvorio službene i poslovne isprave kako bi projekt proveo u djelo.

Čestica na kojoj je Brižić započeo građevinske radove nalazi se na području pomorskog dobra. S ciljem da legitimira gradnju i obmani javnost, postavio je ploču kojom se označava gradilište s podacima o građevinskoj dozvoli, iako je bio svjestan kako je jedinica lokalne samouprave nije pribavila, navodi policija u priopćenju.

Nakon toga je s izvođačem radova iz Zadra i projektantom iz Zagreba od rujna 2021. do veljače 2022. godine, na zemljišnoj čestici koja je označena pomorskim dobrom, izgrađen nasip sa sunčalištem i rubnjacima te betonskim stepenicama za ulaz u more.

Nakon što je u veljači ove godine državni inspektorat postavio posebni službeni znak i traku kojima je naređena obustava građenja zatvaranjem gradilišta, načelnik ju je uklonio i nastavio s radovima koji su u međuvremenu i dovršeni.

image

Ilegalna šetnica

Zadarski.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 11:31