SASTANAK U STRANCI

HDZ-ov Kapulica oštro po Milanoviću: ‘Prevario je birače i radi katastrofalne pogreške‘

On je sudac, istražitelj, donosi presude, saziva tiskovne konferencije, daje sud o nekih slučajevima, nastavio je s kritikama

Tomislav Sokol, Nada Murganić i Mario Kapulica

 Boris Kovacev/CROPIX

U HDZ-u je u subotu održan sastanak nakon kojega su prisutni odgovarali na pitanja novinara. Jedna od tema bio je predsjednik Zoran Milanović.

Zajednica žena "Katarina Zrinski" HDZ-a održala je sastanak. U tijeku su, kako se doznaje, unutarstranački izborni procesi. Predsjednica zajednice Nada Murganić nakon sastanka dala je izjavu za medije i odgovarala na pitanja novinara. Kako je rekla, jedina je kandidatkinja za mjesto predsjednice. Komentirala je iseljavanje i pandemiju.

"Osobno me zabrinjava ono što se događa. Dolazim iz resora socijalne skrbi", rekla je Murganić, a prenosi Dnevnik.hr.

"Bila sam na čelu ministarstva, demografskim procesima davali smo veliku pažnju, a oduvijek sam govorila da bilo koja mjera ne može odmah polučiti rezultate", izjavila je Murganić.

Smatra da su potrebne sveobuhvatnije mjere kako bi se spriječilo daljnje iseljavanje.

"Ne može nitko govoriti da je korona bezazlena bolest. Ona je opasna, pogađa i mlađu generaciju", rekla je Murganić i dodala kako akteri koji podržavaju necijepljenje i nepridržavanje mjera pomažu građanima u neodgovornom ponašanju.

image

Nada Murganić

Boris Kovacev/CROPIX

Izjava Zorana Milanovića

U HDZ-u je tema bila i posljednja izjava predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini.

"Izrekao je ocjene o ukrajinskim agentima - a čiji agent je Zoran Milanović? On nije organ koji vodi vanjsku politiku RH. To nije njegova stvar", rekao je Mario Kapulica.

"On je na samom početku rekao da će biti neutralan, prevario je svoje birače sa svime što je rekao u kampanji i sad radi katastrofalne pogreške", dodao je Kapulica.

"Stavio se na stranu obrane rezultata najgoreg od najgorih i rekao da je predsjednik hrvatske Vlade ukrajinski agent", dodao je.

"On je sudac, istražitelj, donosi presude, saziva tiskovne konferencije, daje sud o nekih slučajevima...", rekao je Kapulica.

Na pitanje o poskupljenju energenata, kaže kako se o tome unutar HDZ-a i Vlade razgovara mjesecima.

"HDZ će napraviti sve kako bi zaštitio svoje građane od enormnog poskupljenja koje se najavljuje. Zainteresirani smo da se taj problem riješi", rekao je Kapulica.

"Kadgod se pojavi neki problem, adresa je - Vlada. Nećemo mijenjati adresu, ovo je osjetljiva situacija i mi ćemo je sigurno riješiti", rekao je.

O predsjedniku Milanoviću govorio je i Tomislav Sokol.

"Postavlja se pitanje - na koji način on tu štiti interese Republike Hrvatske, On čini sve kako bi našu situaciju otežao", dodao je Sokol, a prenosi Dnevnik.hr.

"Hrvatska je bila za to da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a ovo je samo još jedan način da se napada Vlada RH i šteti ugledu Hrvatske u svijetu", objasnio je Sokol.

O Frki Petešiću

Na novinarski upit o Zvonimiru Frki Petešiću kaže kako se radi o sramotnom slučaju.

"Čovjek plaća uredno prirez Gradu Zagrebu, sve je potpuno čisto. To je jedna od tema koja je nametnuta. Gospodin se borio za Hrvatsku, lobirao za nju, da se njega na taj način povlači po javnosti? To je sramota", rekao je Sokol.

"Slučajeva počinjenja kaznenih djela ima u svim strankama. HDZ tu ima nikakav stupanj za korupciju, a to što je netko u nečemu ubačen ili nije, to će procesuirati nadležna tijela", izjavio je Sokol.

"Neka institucije odrade svoj dio posla pa ćemo mi dalje vidjeti. Nema nedodirljivih", istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:05