BORBA ZA SVAKI GLAS

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita: Osobe s invaliditetom ovdje ne smiju biti diskriminirane

Moramo invalidima osigurati ravnopravnost i normalan život, rekao je Đogaš

Zoran Đogaš

 Josko Ponos/Cropix

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš u srijedu je izvijestio kako oko 12 posto građana Splita ima neki oblik invaliditeta poručivši kako oni ne smiju biti diskriminirani.

"Moramo im osigurati ravnopravnost i normalan život", rekao je Đogaš na konferenciji za novinare.

Kandidatkinja za Đogaševu zamjenicu Zrinka Mužinić Bikić je zamjerila kandidatu stranke Centar za splitskog gradonačelnika Ivici Puljku na njegovoj izjavi o osobama s invaliditetom nakon što je član njegove stranke i osoba s invaliditetom Luka Baričić priznao da je preko društvenih mreža slao seksualne sadržaje ženskoj osobi te je zbog toga odlučio povući se iz politike.

"Bivši gradonačelnik Puljak je osobe s invaliditetom etiketirao kao seksualno frustrirane", istaknula je Mužanić Bikić. Dodala je da sasvim sigurno u populaciji soba s invaliditetom postoje osobe koje su seksualno frustrirane "jednako kao što postoje i u općoj populaciji".

Pohvalila je projekt Paraolimpijski dan rekavši kako je i osobno u njemu sudjelovala na području Splitsko- dalmatinske županije.

U tom se projektu, objasnila je, senzibilizira djecu za pozitivan odnos prema osobama s invaliditetom, a djecu s invaliditetom potiče da se bave sportom. Također je rekla da se osobama s invaliditetom može pomoći poboljšanjem arhitektonskih rješenja koja bi omogućila pristupačnost semaforima i prilagođena sportskim borilištima te zdravstvenim i kulturno-obrazovnim ustanovama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:27