NIJE MU PRVI PUT

HDZ-ov gradonačelnik traži da mu se poveća plaća za čak 83,4 posto, oporba na nogama: Evo koliko bi zarađivao!

SDP je u priopćenju upozorio da bi time plaća Tomislava Roba (HDZ) porasla na ‘nevjerojatnih 4350 eura bruto‘

Tomislav Rob

 Vlado Kos/CROPIX

Belomanastirska gradska organizacija SDP-a osudila je u petak prijedlog gradonačelnika Tomislava Roba (HDZ), kojim traži povećanje svoje plaće za čak 83,4 posto, smatrajući kako taj potez pokazuje da stavlja sebe na prvo mjesto, a ne građane.

SDP je u priopćenju upozorio da bi time plaća gradonačelnika porasla na "nevjerojatnih 4350 eura bruto".

Prijedlog dolazi nakon što je prije samo dvije godine gradonačelnik već povisio svoju plaću za 16,5 posto, što znači da bi ukupno gledano njegova primanja tijekom ovog mandata porasla za čak 113,7 posto, a isti postoci primijenili bi se i na njegove zamjenike, navode u SDP-u.

Upozorili su pritom da plaće radnika u gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, kao i plaće građana Belog Manastira nisu u protekle tri godine povećane u istom omjeru, a također nije vidljiv "ni značajan napredak u kvaliteti usluga koje pruža Grad".

U lokalnom SDP-u smatraju nemoralnim i krajnje bezobzirnim tražiti takvo povećanje plaće, dok građani i radnici trpe sve veća poskupljenja. Poručili su da povećanje plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika mora biti u skladu s povećanjem plaća radnika u gradskom sustavu.

"Tražiti povećanje plaće od gotovo dvije tisuće eura, dok mnogi naši sugrađani jedva sastavljaju kraj s krajem, pokazuje da gradonačelnik stavlja sebe na prvo mjesto, a ne građane Belog Manastira", smatraju u belomanastirskom SDP-u.

O prijedlogu za povećanje plaća gradonačelniku i njegovim zamjenicima trebalo bi se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća, koja je sazvana za 11. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 15:34