‘BOMBA U BOLNE DANE‘

HDZ osudio kolumnu Borisa Dežulovića: Ne damo Vukovar, slobode i istine o stradanju

Stranka je na Facebook stranici podijelila oštru osudu vukovarskog HDZ-a koji je naziva bombom u već dovoljno bolne i sjetne dane.

Boris Dežulović
 

 Ante Cizmic/Cropix

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svojoj je Facebook stranici podijelila objavu vukovarskog HDZ pod naslovom 'Ne damo na Vukovar - simbol slobode i povijesne istine o stradanju naroda u velikosrpskoj agresiji!', u kojoj, kako navode, najoštrije osuđuju kolumnu Borisa Dežulovića.

"Hrvatska demokratska zajednica grada Vukovara ovim putem najoštrije osuđuje kolumnu Borisa Dežulovića. Na jučerašnji dan, 2. studenoga 2021. godine dok je imenovani pojedinac žustro i nepokolebljivo stvarao svoje mučno djelo, mi smo u Vukovaru mirno i dostojanstveno obilježavali bolnu obljetnicu pada našeg naselja Lužac koji je prije 30 godina izravno napadnut od strane velikosrpskih postrojbi. Ubili su 69 branitelja i civila", stoji u objavi.

Navode kako se od sredine listopada do kraja studenoga u Vukovaru gotovo svakodnevno obilježavaju obljetnice – molitve i odavanje počasti za više od 2.700 ljudskih žrtava.

'Neviđeno obezvrjeđivanje žrtve Vukovara'

"To su neizbrisivi datumi hrvatske povijesti s krvavim tragom vječne boli i patnje za sve one koji su pokopali svoje najmilije, za sve one koji ih još uvijek traže, za sve one koji su golim rukama branili svoj grad. Vukovar s time živi svaki dan, a kroz ove dane dijelimo sjećanja, istinu, ponos i zahvalnost sa svima koji osjećaju, znaju i razumiju žrtvu Vukovara. Ovakvo dosada neviđeno obezvrjeđivanje žrtve Vukovara i Domovinskog rata nasrtaj je na svetinju naše Domovine. Zar nekome toliko može smetati žrtva hrvatskih branitelja i civila za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kakvu danas imamo?", navodi se dalje.

Ističu kako Hrvatska demokratska zajednica grada Vukovara najvećim dijelom ima članove koji su izravni sudionici Domovinskog rata, djecu iz braniteljskih obitelji, članove braniteljskih udruga, zbog čega su, kako navode, iznimno pogođeni ovakvim tekstom – kako kažu, "bombom" u ove, već dovoljno bolne i sjetne dane.

"Svjesni boli s kojom se nose naši članovi, sugrađani i prijatelji, još jednom najoštrije osuđujemo direktno uznemiravanje svakog pojedinca ovakvim tekstom i neosporan nasrtaj na naš Vukovar! Kao zajednica domoljuba potaknuti smo još srčanije promicati istinu o vrijednostima Domovinskog rata koje su utkane u naš svakodnevni život", zaključuju u objavi na Facebooku.

Novinar i kolumnist Boris Dežulović napisao je za portal N1 Televizije kolumnu pod naslovom 'Je** vas Vukovar' koja je izazvala ljutite reakcije i osude dijela političkih stranaka, udruga, institucija i medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:05