ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE

Grmoja sazvao treću rundu saslušanja, tvrdi da Vlada Mađarima dopušta da s Inom čine što ih je volja

‘Unatoč nervoznim napadima vladajućih ne odustajemo od razotkrivanja istine o korupciji i sve izvjesnijoj veleizdaji u Ini‘.

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća i zastupnik Mosta Nikola Grmoja upravo je sazvao treću rundu javnog saslušanja "radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom Ina" za utorak, 8. studenoga.

Pozvani su premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, koji se na prijašnja dva saslušanja nisu odazvali, a gotovo sigurno neće niti na ovo treće. Kako HDZ bojkotira javna saslušanja o stanju u Ini pred članovima Antikorupcijskog vijeća, razumno je pretpostaviti da se na Grmojin poziv neće odazvati ni aktualni ministar gospodarstva Davor Filipović, bez obzira što je prekjučer došao na javno saslušanje o budućnosti Ine pred saborskim Odborom za gospodarstvo kojim predsjeda njegov stranački kolega, saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek.

Na treću rundu javnog saslušanja pozvani su sadašnji i bivši hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine: Damir Mikuljan, Jasna Pipunić, Damir Vanđelić, Davor Štern, Siniša Petrović, Gordana Sekulić, Maja Rilović, Božo Mikuš, Luka Burilović i Dario Čehić.

- U idući utorak s početkom u 12 sati nastavljamo sa saslušanjima oko načina upravljanja INA-om, korupcijom epskih razmjera na koju i Vlada, a i MOL zatvaraju oči zbog čega Mađari ostvaruju svoje nacionalne interese nauštrb interesa hrvatskih građana. Ovaj put su uz premijera Plenkovića i bivšeg ministra Ćorića pozvani članovi Nadzornog odbora Ine. Unatoč nervoznim napadima vladajućih ne odustajemo od razotkrivanja istine o korupciji i sve izvjesnijoj veleizdaji u Ini - poručio je Grmoja.

Podsjetimo, na posljednju rundu javnog saslušanja, osim Plenkvića i Ćorića, bili su pozvati nedadašnji hrvatski članovi uprave Ine, a pred članovima Antikorupcijskog vijeća pojavio se samo Davor Mayer koji je rekao da je hrvatskim članovima uprave Ine, kada se donosila odluka o gašenju sisačke rafinerije, sugerirano da vode računa o tome da Hrvatska treba podršku Mađarske za ulazak u Schengen i članistvo u OECD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:30