OPOZIV MINISTARA

Grmoja ‘pomaže‘ Plenkoviću u rekonstrukciji Vlade: ‘Imamo potpise! A nadigrali smo i dio lijeve opozicije‘

Most je uspio prikupiti potpise petine zastupnika za svoj prijedlog o pokretanju opoziva Borisa Miloševića, Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića

Nikola Grmoja

 Goran Mehkek/Cropix

Dok premijer Andrej Plenković još razmišlja tko će sve odletjeti iz njegova tima u sklopu proljetne rekonstrukcije Vlade, Most je uspio prikupiti potpise petine saborskih zastupnika za svoj prijedlog o pokretanju opoziva potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, ministra rada i mirovinskog sustva Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

Sada je na Vladi da se službeno očituje o tom Mostovom prijedlogu kojeg su podržali i zastupnice i zastupnici Domovinskog pokreta, HSS-a, Socijaldemokrata, Škorina kluba...

- Most je prikupio 31 potpis za opoziv tri Vladina dužnosnika koja su pod teretom istraga, potpredsjednika Miloševića i ministara Aladrovića i Ćorića - iako su SDP i Možemo odbili podržati tu inicijativu. To je bio pokušaj dijela lijeve opozicije da obuzda Most koji se počeo nametati kao najistaknutija oporbena stranka. Takav potez Grbina i Benčić omogućio je Plenkoviću da udar Uskoka i DORH-a na njegovu Vladu predstavi kao njegovu odluku o jačanju i osvježenju Vlade iako je zapravo pritisnut djelovanjem neovisnih institucija.

Ovim potezom Most je nadigrao dio lijeve opozicije, ali i onemogućio Plenkoviću da u potpunom miru obavlja rekonstrukciju jer sada u roku od sedam dana Vlada mora odgovoriti na oporbeni zahtjev za opoziv. Potpise za opoziv Miloševića, Ćorića i Aladrovića, unatoč Grbinovom crvenom svjetlu, podržali su i Socijaldemokrati i predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Zahvaljujem se i svim ostalim zastupnicima koji su nas podržali i time pokazali pravi oporbebni stav - poručio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:25