MINISTAR U PROBLEMU

Grmoja objavio dokumente: ‘Sud zbog istrage traži ukidanje imuniteta Gordanu Grliću Radmanu‘

Nikola Grmoja na Facebooku je objavio faksimil odluke suca istrage po kojoj se istraga može provesti samo uz odobrenje Vlade

Gordan Grlić Radman

 AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u novom problemu - stigao mu je zahtjev za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu zbog korupcije - objavio je na društvenim mrežama Nikola Grmoja iz Mosta i priložio faksimil odluke suca istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimira Devčića, po kojoj se protiv ministra vanjskih i europskih poslova istraga može provesti samo uz odobrenje Vlade.

USKOK je, naime, odbacio prijavu protiv ministra zbog korupcije u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u, no umjesto Državnog odvjetništva kazneni progon želi nastaviti Damir Sabljak.

Sudac Devčić u svojem ga rješenju upozorava kako je to moguće tek kada Vlada odobri provođenje istrage protiv svoga člana, budući da on uživa imunitet.

image

Gordan Grlić Radman i Andrej Plenković

Tomislav Kristo/Cropix

- Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao "reliktom prošlosti" čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana - napisao je Grmoja na Facebooku.

Potom je dodao da će Most po žurnom postupku ukinuti imunitet članova Vlade i to, kako je naveo, "nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:15