PRIJETE NJEMU I DJETETU

Grmoja: ‘Dobio sam sliku djeteta u mrtvačkom sanduku, napisali su da ću patiti kao Mišo Kovač‘

Naglasio je da ga te prijetnje nisu toliko uznemirile, već ga je uznemirila prijetnja smrću njegovu djetetu
Nikola Grmoja
 Ronald Gorsic/CROPIX

Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji se našao u središtu medijske pozornosti nakon najave antipedofilskog zakona kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande, izjavio je u utorak kako je primio prijetnje smrću.

- Noćas nisam mogao zaspati do tri sata jer sam primio prijetnje smrću - rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskom saboru precizirajući da je prijetnje primio putem društvene mreže.

Naglasio je da ga te prijetnje "nisu toliko uznemirile", već ga je uznemirila prijetnja smrću njegovu djetetu.

- Slika djeteta u mrtvačkom sanduku i to da ću patiti kao Mišo Kovač (pjevač čiji je sin izgubio život sa 16 godina) i gledati svoje dijete u mrtvačkom sanduku, to me malo uznemirilo, nisam čovjek koji se boji, sama ta slika je potresna - izjavio je Grmoja.

Najavio je da će tu prijetnju najvjerojatnije prijaviti policiji.

- Razmišljam o tome, konzultirat ću se, ali najvjerojatnije hoću. Da je prijetnja upućena meni ne bih, ali s obzirom da se radi o mom djetetu, najvjerojatnije ću prijaviti - rekao je.

Ustvrdio je da mu se sad događa "haranga, jedan vid propagande", bez da mu se pružila prilika da ga se sasluša.

- Ovdje se radi o medijskoj harangi. Hvala svima koji su sudjelovali, hvala udruzi Zagreb Pride što me optužila iako nije pogledala mojih 20 statusa u zadnjih 10 dana na Facebooku, gdje pozivam one koji me podupiru da ne uzvraćaju uvredama na uvrede, da svakog čovjeka treba poštivati, hvala im za slike koje sam noćas dobio - poručio je.

Mostov zastupnik, kojeg su neki mediji, političari i LGBTIQ udruge optužili za homofobni ispad i kopiranje totalitarne agende Viktora Orbana, naglasio je kako o pravima seksualnih manjina uopće nije govorio, niti je u istoj rečenici spomenuo osobe homoseksualnih sklonosti i pedofile.

Propaganda je jedno, a pravo nešto sasvim drugo, rekao je.

- Svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i ja s tim nemam nikakvih problema - odgovorio je na upit je li Zagreb Pride za njega propaganda.

Hrebak: 'HSLS je uvijek protiv govora mržnje i huškačke politike'

Saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak reagirao je u utorak na prozivke Nikole Grmoje iz Mosta poručivši mu da će HSLS uvijek jasno i otvoreno ustati protiv govora mržnje i huškačke politike.

- Način na koji Grmoja želi provesti orbanizaciju Hrvatske HSLS će vrlo radikalno i jasno odbaciti, naša stranka će neovisno o njegovim reakcijama uvijek i jasno i otvoreno stajati protiv govora mržnje i huškačke politike - izjavio je Hrebak na konferenciji za novinare u Saboru.

To što Grmoja želi uvesti u Hrvatsku sigurno nije dobro za Hrvatsku, pa ni njegovu stranku Most, ocijenio je Hrebak dodavši kako se niti država niti Grmoja ne bi trebali miješati u to "tko se s kim ljubi ili tko s kim spava".

- S obzirom na sve ono što je govorio zadnjih dana, bolje da smo mu poklonili bijelu plahtu, nego knjigu - izjavio je Hrebak podsjetivši da su iz HSLS-a Grmoji poslali knjigu Maxa Webera "Politika kao poziv".

Bjelovar je grad u kojem živi 21 od 22 nacionalne manjine u Hrvatskoj u miru i toleranciji i neću kao gradonačelnik nikome dopustiti, kao što su to radili Grmoja ili Božo Petrov, da se nekome kaže "kuš" ili "vi ste manjina i vi nas morate tolerirati”, rekao je.

Također je poručio da je spreman organizirati Povorku ponosa u Bjelovaru, na kojoj će i osobno sudjelovati.

Hrebak se osvrnuo i na prozivke Grmoje da se HSLS ne zalaže dovoljno za ekonomiju naglasivši kako o tome dovoljno govori način na koji kao gradonačelnik upravlja Bjelovarom, ali i novi zakon o HGK-u, po kojem 97 posto svih poduzetnika neće morati obvezno plaćati članarinu.

Na prozivke iz Mosta da su "žetončići", podsjetio je da su u HSLS-u uoči izbora jasno rekli kako će koalirati s HDZ-om i ne dopuštaju da ih se etiketira jer se s nekima politički ne slažu.

Konferenciji za novinare HSLS-a nazočio je i sam Grmoja, koji je Hrebaku poklonio knjigu liberalnog ekonomiste Friedricha Hayeka "Put u ropstvo" poručivši mu kako se nada da će se osloboditi "koruptivnog ropstva HDZ-a i ustati u obranu poduzetničkih prava i sloboda".

Grmoja je pritom ponovio da nikome u Hrvatskoj ne negira bilo kakva prava. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 22:18