REAKCIJE NA OSTAVKU

Grmoja: ‘Bježi prvi časnik s Titanika!‘ Ahmetović: ‘Kad ode najpopularniji ministar, to znači da je Vlada pala‘

Ili se sam našao na udaru DORH-a, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, napisao je Grmoja

Mirela Ahmetović i Nikola Grmoja

 Damir Krajač/Damjan Tadić/Cropix/

Ministar financija Zdravko Marić na vlastiti zahtjev odlazi iz Vlade, a samo nekoliko minuta nakon što se pojavila vijest, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja već je na Facebooku podijelio svoj pogled na novonastalu situaciju. Grmoja odlazak Marića vidi kao konačnu potvrdu kako je došao kraj mandatu Vlade Andreja Plenkovića.

- Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom. Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije: Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi. Uglavnom, sad je i zadnjem plenkistu u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost! Vrijeme je za nove izbore! - napisao je Grmoja na svome profilu.

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović oglasila se pak na Twitteru.

- Zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala. Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore!- kratka je bila Ahmetović.

Saborski zastupnik iz Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković također se oglasio na Twitteru.

- Pitam se imaju li “osobni razlozi” veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a to smo vrlo neozbiljno!, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:20