‘NEKI SU SE UZNEMIRILI‘

Grmoja bio na simpoziju FBI-ja o antikorupciji: ‘Grlić Radman je zvao ambasadu, raspitivao se otkud ja tamo!‘

To je smiješna situacija, nije to ništa posebno, ali očito je njih to jako uznemirilo”, kazao je.

Nikola Grmoja

 Damir Krajač/Cropix

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji. S obzirom na to da je i sam profesor, Grmoja je komentirao slučaj Sanje Musić Milanović, predsjednikove supruge, koja je gimnaziji koju pohađa njezin sin uputila mail, objavljen u Jutarnjem, u kojemu se prepoznaje pritisak na promjenu zaključnih ocjena.

Grmoja je komentirao da su veliki pritisci na profesore i učitelje, posebno zadnjih tjedana školske godine.

“Ovdje imamo slučaj gdje se prva dama nije mogla pomiriti s tom lošijom nešto ocjenom, iako je vrlodobar jako dobra ocjena iz matematike, tako da imamo taj mail. Gledam reakcije ljudi i mislim da će većina biti na strani Sanje Musić Milanović jer većina roditelja smatra da su učitelji i profesori ti u kojima je problem, a da je njihovo dijete obično genijalno”, kazao je Grmoja.

Smatra da unatoč ovom slučaju neće biti neke veće štete za samog predsjednika RH Zorana Milanovića. Govoreći o samom obrazovnom sustavu, navodi da je velik problem i to što se više fokusiramo na ocjene umjesto na znanje.

Mostov zastupnik govorio je o simpoziju u Budimpešti, u organizaciji FBI-a, na kojemu je i sam sudjelovao.

“To je bio poziv američkog veleposlanstva, ja sam i predsjednik antikorupcijskog vijeća. Bila je jedna vježba gdje smo na temelju jedne izmišljene zemlje i jednog izmišljenog slučaja u politici učili istražne tehnike – koje tehnike primijeniti”, kazao je Grmoja i dodao:

“To je više bilo za naše djelatnike PNUSKOK-a i suce. Bilo je korisnije za te operativce, a meni kao političaru bilo je zanimljivo vidjeti kako se i naše službe i naš represivni aparat pa do tog američkog sustava bore protiv korupcije.”

Dodao je da je to bilo zanimljivo iskustvo. Kaže da su se neki uznemirili oko toga te da je ministar Grlić Radman zvao hrvatsku ambasadu.

“Zvao je hrvatsko veleposlanstvo u Budimpešti, otkud Grmoja tamo, što se događa. To je smiješna situacija, nije to ništa posebno, ali očito je njih to jako uznemirilo”, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:58