EGZODUS TURISTA

Grlić Radman zvao austrijskog kolegu, njegova pomoćnica se čula s ambasadorom: ‘Brinu nas gužve‘

Zadnje informacije iz austrijskog MUP-a govore o olakšavanju strogih mjera i postupaka, kažu u Ministarstvu
Gužve na graničnim prijelazima
 AFP

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zabrinuto je sinoć nastalom situacijom na slovensko-austrijskoj granici te je odmah reagiralo prema austrijskim institucijama i najvišim dužnosnicima, priopćili su u nedjelju iz MVEP-a.

Kako navode, ministar Gordan Grlić Radman kontaktirao je austrijskog kolegu Alexandera Schallenberga, veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim ministarstvom vanjskih poslova, kao i ministarstvom unutarnjih poslova, dok je pomoćnica ministra za Europu MVEP-a telefonski razgovarala s austrijskim veleposlanikom u RH.

U razgovorima je, kako se navodi, izražena zabrinutost situacijom te upućen poziv za žurnim pronalaskom rješenja za brži protok vozila i putnika, kako bi se skratilo zabrinjavajuće dugo čekanje na ulazak u Austriju, uključujući za potrebe tranzita.

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavit će pratiti situaciju na austrijskoj granici i sukladno tome dalje reagirati. Vjerujemo da će se uskoro pronaći rješenje, na dobrobit svih putnika kako bi što prije stigli na svoja odredišta, a zadnje informacije iz austrijskog MUP-a govore o olakšavanju strogih mjera i postupaka te ubrzanju protoka vozila i putnika pri ulasku u Austriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 23:16