NEVOLJE U RAJU

Grbinova koalicija puca u startu: ‘Mi i Radnička fronta u istoj prostoriji? To je problem...‘

Mnogi su se analitičari ovih dana čudili tome kako će funkcionirati koalicija Fokusa i Radničke fronte

Katarina Peovic, Anka Mrak Taritas, Dalija Oreskovic, Sandra Bencic, Ivanka Mazurkijevic

 Goran Mehkek/Cropix

Iako je SDP s devet stranaka uspio sklopiti veliku koaliciju, detalji programa i mjesta na listama tek se trebaju dogovoriti. No i prije toga stvorili su se problemi oko toga tko je uopće pozvan u društvo tog oporbenog bloka, piše Tportal.

Koalicija Za bolju Hrvatsku naziv je oporbenog bloka koji je prije dva dana predstavljen kao alternativa HDZ-u i njihovim partnerima. Uz SDP, kao najveću stranku u grupaciji, u njoj su Fokus, IDS, PGS, Reformisti, Centar, Radnička fronta, Stranka s imenom i prezimenom, Glas te HSS.

Mnogi su se analitičari ovih dana čudili tome kako će funkcionirati koalicija Fokusa i Radničke fronte, posebice kada se uzmu u obzir riječi predsjednika Fokusa Davora Nađija koji je u prosincu otpisao ikakvu mogućnost koalicije s Radničkom frontom.

Prema kuloarima, i u samom Fokusu ima nezadovoljnih, a čini se da su i oni svjesni potencijalnog problema.

- Na širokom sastanku 10 stranaka razgovarali smo o potrebi smjene HDZ-a i formiranju buduće vlade i oko toga smo se složili. Kao grupacija pet stranaka centra razgovarat ćemo sa SDP-om o programu i modalitetima izlaska na izbore, a s ciljem maksimiziranja uspjeha na njima kako bi se lakše porazilo HDZ, poručio je za tportal saborski zastupnik Fokusa Dario Zurovec.

Što se tiče Radničke fronte, Zurovec kaže:

- Trebamo biti svjesni toga da mi i Radnička fronta u istoj prostoriji predstavljamo potencijalni problem za dogovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:25