ŠEF SDP-a

Grbin: U fokusu nam je briga za građane i kako im osigurati dostojanstven život

‘Kada sve što je pozitivno i negativno u njegovu radu stavim na papir, ja ne vidim zašto ne bih podržao Milanovića za novi mandat‘

Peđa Grbin

 Vanesa Pandzic/Cropix/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović, unatoč vrlo kontroverznim stavovima prema ratu u Ukrajini, činjenici da je miljenik Putinovih režimskih medija te da se zbližio s Viktorom Orbánom, uživa bezrezervnu podršku SDP-a i može računati na to da će na idućim izborima biti njihov kandidat.

- Kada sve ono što je pozitivno i što je negativno u njegovu radu tijekom protekle tri godine stavim na papir, ja ne vidim zašto ga ne bih podržao - rekao je jučer u Zadru predsjednik SDP-a Peđa Grbin odgovarajući na pitanje bi li podržao Milanovića za novi mandat.

Ipak, u kontekstu Milanovićeva savezništva s Orbánom, predsjednik SDP-a kaže da bi bio sretniji kada bi njegov bivši stranački šef o Orbán​u govorio ono što je izgovarao 2015. Međutim, predsjednikovoj politici prema Ukrajini Grbin ne nalazi zamjerke.

- Politika Zorana Milanovića prema Ukrajini jest da je Rusija agresor, a Ukrajina napadnuta. To je više puta izjavio, a to je i politika SDP-a. To je politika koju smo kontinuirano komunicirali i iza koje stojimo. Ono što nećemo dopustiti pritom je da se pod krinkom pomoći Ukrajini, ili bilo kome drugome, krši ustavni poredak Republike Hrvatske. U ratu prije svega stradaju ljudi, strada imovina, a strada i zakonitost. Mi u SDP-u nećemo dopustiti da zbog rata u drugoj zemlji strada vladavina prava, red i poštivanje onoga što treba biti temelj poretka u našoj zemlji - rekao je Grbin.

Naveo je da razgovara (a ne pregovara) s drugim političkim strankama s kojima SDP dijeli vrijednosti te najavljuje predstavljanje SDP-ove stambene politike.

- Od 2015. godine do danas cijene stanova su porasle za više od 60 posto, a samo u prošloj godini 15 posto, što je više od inflacije. Ljudi si ne mogu priuštiti stanove, a u EU smo zadnji, najgori po tome koliko mladih živi sa svojim roditeljima. O tome možemo razgovarati s drugim strankama, ali i kako pomoći građanima - rekao je Grbin i dodao da je to i standard građana u fokusu SDP-a i o tome može razgovarati s drugim strankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:02