SUSRET U ZAGREBU

Grbin španjolskom premijeru Sanchezu poklonio košarkašku loptu i dres Dražena Petrovića

Pedro Sanchez i lider SDP-a analizirali su izazove s kojima se suočava EU i ulogu koju bi mogle imati njihove stranke lijevog centra

Pedro Sanchez

 Davor Pongracic/CROPIX

Španjolski premijer Pedro Sanchez sastao se u četvrtak navečer, tijekom posjeta Zagrebu, s SDP-ovim predsjednikom Peđom Grbinom jer obojica pripadaju europskim socijalistima, izvijestila je novinska agencija EFE, navodeći da je Grbin poklonio Sanchezu dres Dražena Petrovića.

Sanchez, predsjednik Socijalističke internacionale, susreo se s Grbinom iskoristivši putovanje u Hrvatsku s ciljem informiranja premijera Andreja Plenkovića o španjolskim prioritetima predsjedanja EU-om nakon 1. srpnja.

Nakon radne večere s Plenkovićem u Zagrebu, Sanchez se sastao s liderom oporbenog SDP-a s kojim je analizirao izazove s kojima se suočava Europska unija i ulogu koju bi mogle imati njihove stranke lijevog centra.

Grbin, koji je nekad igrao košarku, tom je prigodom poklonio Sanchezu košarkaški dres s brojem 3 i imenom preminulog igrača Dražena Petrovića. Sanchez, vođa Španjolske socijalističke radničke stranke (PSOE), također je tijekom mladosti igrao košarku i voli taj sport.

Petrović je, među ostalim, igrao za zagrebački Cibonu, Real Madrid i NBA momčad New Jersey Nets prije nego što je poginuo 1993. u automobilskoj nesreći u Njemačkoj.

Grbin je poklonio Sanchezu i košarkašku loptu.

Sanchez je ranije tijekom četvrtka boravio u posjetu Austriji, a u petak će posjetiti Sloveniju. To su prve tri zemlje na njegovoj turneji tijekom koje do srpnja namjerava obići 15 zemalja EU-a kako bi s njihovim premijerima razmijenio mišljenja o europskim temama prije nego što 15. lipnja Španjolska objavi službenu listu svojih prioriteta.

Španjolska će šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU-a 1. srpnja preuzeti od Švedske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:24