ŠEF SDP-a

Grbin: Da netko poništi odluku o raspisivanju izbora, to bi bio državni udar. Nitko nema hrabrosti za takvu svinjariju...

Ono što je činjenica jest da se danas dogodio ustavni udar i to pištoljem na vodu, rekao je Grbin

Peđa Grbin

 Marko Todorov/Cropix

Šef SDP-a Peđa Grbin je za Dnevnik Nove TV otkrio kako će izgledati njegov ‘plan C‘ nakon što su odlukom Ustavnog suda da Zoran Milanović ne smije biti kandidat na parlamentarnim izborima dok je predsjednik RH. Time su propali Grbinov plan A i plan B.

- Ne smijem reći je li Zoran Milanović naš premijerski kandidat, niti da će biti mandatar, niti da će biti sljedeći hrvatski predsjednik. Ustavni sud i njegov predsjednik danas su rekli da ponovno uvodimo verbalni delikt i da postoje stvari koje da neki građani, recimo ja, ne smiju izgovoriti. A mi se držimo Ustava i zakona, pa čak i tada kada su stvari van svake pameti. Ustavni sud je rekao da mi Milanovića ne smijemo kandidirati do kraja izbornog postupka, a što će biti nakon 17. travnja, ja vam to ne smijem reći. To je taj verbalni delikt. Nakon toga smijemo što hoćemo. Ono što je činjenica jest da se danas dogodio ustavni udar i to pištoljem na vodu, rekao je Grbin i još jednom rekao da ‘rijeke pravde dolaze‘.

Plan C je, kaže Grbin, sasvim jasan.

- Građani znaju što mi nudimo i mislimo. I zato će izabrati bolju Hrvatsku. Rijeke pravde dolaze. U prvoj izbornoj jedinici prvi na listi će biti onaj koji će biti dogovoren na stranačkim tijelima. Moji kolege i kolegice će to čuti od mene, a ne preko medija, kaže Grbin.

Dodao je da će i nakon pobjede na izborima biti predsjednik SDP-a.

O mogućnosti poništavanja izbora Grbin kaže da ne može ni zamisliti da netko građanima uskrati pravo da biraju.

- To bi bio državni udar, ali ne s pištoljem na vodu već ozbiljan udar na hrvatsku demokraciju. Vjerujem da nitko nema hrabrosti učiniti takvu svinjariju, rekao je Grbin za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:35