UHIĆENJA

Gradonačelnik Kutine i suosumnjičenici ispitani u Uskoku, prenoćit će u pritvoru

Zatraže li tužitelji za Babića i trojicu uhićenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda

Zlatko Babić

 Facebook

Donedavni predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek, predvođeni gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem, večeras su ispitani u Uskoku nakon čega su odvedeni natrag u prostorije pritvorskog nadzornika na Oranice gdje će i prenoćiti. Nismo uspjeli doznati kako su se osumnjičenici branili, no poznato je da su neki od njih više od sat vremena iznosili obrane.

image

Privođenje uhićenih

Damir Krajac/Cropix

'Obavljeno je prvo ispitivanje te je Uskok protiv svih njih donio rješenje o provođenju istrage. Dakle, rješenje je doneseno i prije nego što su osumnjičenici ispitani', rekla nam je u telefonskom razgovoru odvjetnica kutinskog gradonačelnika Višnja Drenski Lasan, ne želeći govoriti išta o sadržaju obrane branjenika.

image

Policija dovodi uhićenog Davora Kljakića na ispitivanje u USKOK

Boris Kovacev/Cropix

Sutra ujutro bit će poznato hoće li USKOK i protiv koliko osumnjičenika zatražiti određivanje istražnog zatvora te po kojim osnovama.

image

Privođenje uhićenih

Damir Krajac/Cropix

Policija i Uskok ranije su, ne navodeći identitet, potvrdili da su uhitili Babića i još tri osobe „zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:27