MILIJUNSKI POSAO

Gradonačelnik Kerum dogovorio posao s građaninom Kerumom: Kupit ću tvoju zemlju

U petak bi konačnu odluku o otkupu zemljišta trebalo dati Gradsko vijeće
 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum još jednom je potvrdio da mu je vlastiti interes na prvom mjestu. Naime, Grad Split sagradit će pristupnu cestu za njegov hotel na splitskom predjelu Trstenik Radoševac.

Prenamjena zemlje

Ta ista cesta vodit će do kuće Kerumove sestre Nevenke Bečić i do kuće roditelja Kerumova gradskog vijećnika Balde Obada. I to nije sve, Kerum će iz gradske blagajne isplatiti sebi, sestri i Obadima oko milijun i pol kuna na ime otkupa zemljišta za gradnju ceste.

Samom sebi isplatit će 1,036 milijuna kuna za 347,7 kvadrata zemljišta. U susjedstvu je zemlja Dalibora Bečića, supruga Kerumove sestre i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić. Za 34,1 kvadrat od Grada će obitelj Bečić dobiti 101.618 kuna. Bečićeva zemlja bila je u zoni turističke namjene, ali je nakon što je Kerum došao na vlast izmjenom i dopunom plana Trstenik Radoševac zemlja dobila tzv. mješovitu namjenu, pretežno stambenu.

Roditelji Balde Obada za 87,2 kvadrata dobit će 260 tisuća kuna. U otkupu zemljišta spominje se i Nedjeljko Nikolić kojem će se isplatiti oko pola milijuna kuna.

Procjena vještaka

Na otkupljenoj će zemlji Grad Split graditi cestu duljine tek 113,77 metara. Vrijednost zemljišta u iznosu od 2989 kuna po četvornom metru utvrđena je zaključkom gradonačelnika iz studenoga 2010. u kojem se poziva na procjenu sudskog vještaka Franje Veiga. O otkupu bi u petak konačnu riječ trebalo dati splitsko Gradsko vijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:22