BESPRAVNA GRADNJA

Gradi se Pripuzov ‘Kineski zid‘ na Murteru, mještani ogorčeni, državni inspektorat poručuje: ‘Na terenu smo...‘

Riječ je o ogradnom zidu od 1,80 do 2 metara visine koji je viši od predviđenoga zakonom

Zoran Pripuz, Murter

 Damjan Tadić/Cropix/ Profimedia

Državni inspektori su bili na terenu i postupak je u tijeku. Poručio je to danas Državni inspektorat vezano za gradnju zida na Murteru na zemljištu investitora Zorana Pripuza u uvali Čigrađa. Više od toga u ovom trenutku ne mogu reći dok se postupak ne završi.

Riječ je, inače o ogradnom zidu od 1,80 do 2 metara visine koji je viši od predviđenoga zakonom, o čemu su nedavno pisali mediji. Zid se gradi na zemljištu od oko 2.600 četvornih metara. Investitor je dobio dozvolu za gradnju zida visokog 1,6 metara, a sve se parcele nalaze u negrađevinskoj zoni. Kako pišu drugi mediji, Pripuz je na atraktivnom zemljištu izgradio zid od 219 metara, a bez dozvola se postavlja i sva infrastruktura.

Naime, Pripuz je, kako piše 24Sata, kupio oko 2.600 četvornih metara zemljišta tik uz more, a mješteni otoka vjeruju da priprema parcelu za gradnju kampa. Na jednoj parceli se nalazi i stari objekt koji nije legaliziran, a sve su parcele u negrađevinskoj zoni. Investitor ima dozvolu za gradnju zida od 1,60 metara te za ništa drugo nije zatražio potrebne dozvole jer se na zemljištu ništa drugo ne može graditi, pišu dalje.

A na zemljištu su radovi u punom jeku s čime su nezadovoljni mještani Murtera koji zid nazivaju Kineskim zidom. Naime, na zemljištu, kako pišu mediji, postavljene su cijevi za kanalizaciju i vodu te instalacija za struju. Isto tako, iskopana je rupa za ugradnju podzemnog spremnika, odnosno biološke septičke jame.

Na zemljištu su još dva takva spremnika. Sve to upućuje na pripremu zemljišta za određenu investiciju. S druge strane u općini Murter-Kornati vele da po prostornom planu na to mjestu ne bi trebao biti kamp. Opunomoćenik investitora novinarima je kazao kako za zid ima dozvole, no ostalo nije komentirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:11