KREĆU VELIKI RADOVI

Grade se nove ceste i odvodnja na Vodnjanskoj i Fažanskoj cesti na ulazu u Pulu

Pulu čekaju prometne gužve, ali će investicije promijeniti sjeverni ulaz u najveći istarski grad

Radovi na prilazu u grad sa sjeverne strane 2018. godine 

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

U listopadu počinju novi veliki infrastrukturni radovi na sjevernom ulazu u najveći istarski grad, odnosno ulazu u Pulu iz smjera Vodnjana i Fažane. Gradonačelnik Pule Filip Zoričić kaže da će ovi radovi promijeniti vizuru Pule. Bit će to veliki izazov za promet u Puli, posebno za vrijeme turističke sezone. Zadnji veliki radovi na ovoj dionici bili su 2018. godine.

Naime, sredinom listopada počet će radovi na Vodnjanskoj cesti koji će trajati dvije godine, a početkom listopada počinje rekonstrukcija Fažanske ceste u dužini 500 metara od skretanja za Hidrobazu u smjeru Pule što znači da će i promet iz Fažane prema Puli. Ti bi radovi trebali biti gotovi do iduće turističke sezone. Na istoj dionici Vodovod Pula u sklopu projekta Pula sjever planira radove na vodovodnoj mreži i sanitarnoj odvodnji te priključit će se HEP i Plinara kako bi sa svojom infrastrukturom uz izgradnju nogostupa i javne rasvjete upotpunili uređenje dionice sa značajno poboljšanim sigurnosnim elementima. Radovi bi trebali biti gotovi u travnju 2025. godine odnosno prije početka turističke sezone. Zbog radova Fažanska cesta bit će zatvorena od raskrižja sa Štinjanskom cestom pa sve do skretanja za Puntiželu, odnosno raskrižja kod pekare "Vilson". Bit će uvedena privremena regulacija prometa.

image

Filip ZoriČIĆ

Goran Sebelic/Cropix

- Radovi pred nama još su jedan pokazatelj težnje ove gradske uprave za ravnomjernim razvojem svih pulskih naselja. Svi dijelovi grada trebaju se jednako razvijati, stoga će se u sklopu projekta Pula Sjever obnoviti gotovo 10,5 kilometara mreže u Štinjanu, izuzetno važnom dijelu Pule koji je godinama bio nepravedno zapušten. Nadam se da ćemo nakon završetka projekta Pula Sjever krenuti u realizaciju aglomeracije Pula Centar i time zaokružiti cijelu priču, poručio je gradonačelnik Zoričić. Gradnja vodovodne, kanalizacijske, plinske i HEP-ove infrastrukture uz obnovu ceste koštat će oko 30 milijune eura.

Gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je kako je jako važna koordinacija svih dionika, praćenje dinamike, što bolja regulacija privremenih prometnih pravaca i pogotovo pravovremena komunikacija prema građanima odnosno svim sudionicima u prometu.

"Ovo je veliki zahvat stoga je prioritet kvaliteta regulacije prometa koja neće ometati građane Pule u svojim dnevnim aktivnostima", napomenuo je Zoričić te dodao da će rekonstrukcija sjevernog ulaza u Pulu i ostalih prometnica značajno doprinijeti povećanju kvaliteti života, ali pogotovo sigurnosti svih sudionika prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:17