PREDANI POTPISI

Građanska inicijativa traži da referendum o izmjeni urbanističkog plana u Puli bude u listopadu

‘Mi želimo, tražimo i zahtijevamo referendum 9. listopada, drugu nedjelju u listopadu‘
 Goran Sebelic/Cropix

Danas su pulskom gradskom vijeću predani potpisi građana koji bi trebali pokrenuti referendum za izmjenu urbanističkog plana uređenja područja Lungomare gdje bi se trebao graditi novi hotel Valkane.

Predstavnici Inicijative "Referendum za Lungomare" predali su kutije s 11.918 potpisa te su zatražili da se referendum održi 9. listopada. Predstavnike Inicijative dočekala je predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić.

image
Goran Sebelic/Cropix

- Mi želimo, tražimo i zahtijevamo referendum 9. listopada, drugu nedjelju u listopadu, a ne da ubrzaju maksimalno rokove da idemo 14. kolovoza na referendum, kazao je predstavnik Inicijative Aleksej Orel. Zahvalili su se volonterima koji su sakupljali potpise.

- Bilo je tu mjesec i pol dana i truda svih nas. I zahvaljujemo volonterima što su se potrudili i da nam se uskoro kada nastavimo posao da se pridruže, kazala je Ivana Nataša Turković. Trošak akcije, iznosio je 75 tisuća kuna, od čega su najviše stajali zakup lokacija od Grada (12.400 kuna) i objave u dnevnom tisku (5.400 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:16