‘DI JE POLICIJA!?‘

Građanin zaskočio Ivanu Kekin u Puli, pogledajte snimku: ‘Vi političari, foteljaši... Svaki malo veći idiot je gradski šerif!‘

Ivana Kekin u utorak je iskazala potporu građanskoj inicijativi za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma za Lungomare

Ivana Kekin, Dušica Radojičić i građanin koji im je došao nešto 'objasniti'

 Goran Sebelic/Cropix

Saborska zastupnica i predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin u utorak je u Puli iskazala potporu građanskoj inicijativi za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma za Lungomare istaknuvši kako je svaki glas građana važan za obranu Lungomarea.

"Imamo informaciju da je investicijska grupa koja želi izgraditi hotel na Valkanama bacila oko i na neke druge terene u Istri, da se i tamo lokalno stanovništvo protivi jer se želi poljoprivredna zemljišta pretvoriti u građevinska. Lungomare je pokazni primjer da se to tako ne može i da građani koji ovdje žive imaju pravo glasa", kazala je Kekin.

Građane je pozvala da potpišu zahtjev jer je, kazala je, "krajnje vrijeme da prestanemo brinuti samo za turiste, vrijeme je da se brinemo i za građane".

Mišljenja je, da će se izgradnjom hotela na Lungomaru nepovratno uništiti obala i prostor što će imati utjecaja na ljude. Odgovarajući na pitanje novinara ona je naglasila kako je i u ovom slučaju problem neinformiranje građana te kako se ovdje radi o očuvanju jednog prostora koji je građanima Pule bitan.

Boravak Ivane Kekin u Puli obilježio je i susret s jednim građaninom koji nije štedio riječi kada su u pitanju lokalni političari.

- Vi foteljaši, političari. Odvratno je, dosta je rasprodaje naše zemlje k'o k***e na ulici. Di je policija, di je sud, da te ljude ne kazni, ne gleda... Svaki malo veći idiot je gradski šerif. To objavite u novinama, to!, rekao je gospodin upirući prstom.

Na pitanje novinara kako komentira neodgovaranje Grada više od tjedan dana i neizdavanje rješenja za postavljanje dodatnih lokacija za skupljanje potpisa, predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić iz Možemo!, inače jedine pulske političke opcije koja je podržala referendum, istaknula je kako je to jasna poruka građanima, što je, smatra ona "jako sramotno".

"Grad je dozvolu mogao dati kroz jedan dan, a njenim nedavanjem dali su do znanja da inicijativu opstruiraju. Ovi par tisuća građana koji su dali do sada potpisali zahtjev za referendumom su znak vladajućima da se nešto bitno mora mijenjati u odnosu prema građanima te kako građane ne možemo tek tako isključivati", naglasila je Radojčić.

"Od gradonačelnika Zoričića često slušamo o Vladi Gotovcu, vrijednostima liberalne demokracije, građanskoj kulturi, no kada se to treba dokazati na djelu, dobijemo istu onu politiku protiv koje su građani glasali na prošlim izborima", zaključila je Radojčić iz platforme Možemo! Pula i predsjednica pulskog Gradskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:43