PROBLEMI U PROMETU

Građani spojili vikend s blagdanom Svih svetih pa zapeli u nepreglednim kolonama: Gužve su diljem zemlje

Vozače je osim vlažnih i skliskih kolnika dočekala magla, ali i radovi pa stoga povremeni zastoji i vožnje u koloni nisu rijetkost

Gužva na autocesti

 Snimila čitateljica/

Nije ljetna špica u sezoni niti udarni vikend smjene turista, ali su građani odlučili klasično spojiti vikend s nadolazeći blagdanom Svih svetih pa su mnogi na važnim prometnim cestama kroz županije doslovno zapeli u nepreglednim kolonama.

Naravno, putem je vozače osim vlažnih i skliskih kolnika dočekala magla, ali i radovi pa stoga povremeni zastoji i vožnje u koloni nisu rijetkost. Čak naprotiv, čini se prema karti HAK-a kao da nema dionice u Lijepoj našoj na kojoj se radovi ne odvijaju.

Poprilična kolona od čak šest kilometara stvorila se u zoni najavljenih radova između čvorova Bosiljevo i odmorišta Dobra u smjeru mora gdje se na potezu od pet kilometara vozi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine do 80 km/h. Predviđeni kraj radova je zadnji dan listopada.

A sve putnike koji po A1, pak, dolaze iz pravca mora, kod čvora Brinje i tunela Mala Kapela "čeka" ih vozilo u kvaru.

Kolone su se stvorile zbog radova i na A2 od Zagreba prema Macelju gdje se između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Krapine vozi usporeno jednim trakom u dvokilometarskoj koloni.

Na A3 Bregana Lipovac vozači trebaju pronaći strpljenja između odmorišta Ježevo i Ivanić Grad gdje je zbog sanacije mosta Zelina promet zatvoren u smjeru Lipovca te se vodi dvosmjerno po dvije sužene prometne trake.

Ništa bolja situacija ni manja gužva nije ni na A7 pred naplatnim kućicama Rupa u pravcu Rijeke gdje se također stvorila dugačka kolona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:57