SJEDNICA VIJEĆA

Grad Varaždin nagodbom želi riješiti šest sudskih sporova koji opterećuju Grad

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP) nagodbu za rješavanje šest sudskih sporova smatra trenutačno najboljim rješenjem

Neven Bosilj

 Željko Hajdinjak/Cropix

Na sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća u četvrtak naći će se nagodba kojom se rješava šest sudskih sporova koji opterećuju Grad, a gradonačelnik Neven Bosilj (SDP) ocijenio je u utorak na konferenciji za novinare da je nagodba u ovom trenutku najbolje rješenje.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj (SDP) nagodbu za rješavanje šest sudskih sporova smatra trenutačno najboljim rješenjem.

Istaknuo je da bi odluka o nagodbi između Grada Varaždina i Prvog faktora u likvidaciji, T&H investa, Vadom ulaganja, VIS promotexa, Gradskih stanova te Varkoma mogla imati dalekosežne posljedice. Svaka nagodba znači da obje strane nisu potpuno zadovoljne, ali nagodba je u ovom trenutku najbolje rješenje, rekao je Bosilj i dodao da ga je u smjeru dogovora pokrenuo ekonomski potencijal razvoja grada.

„Nitko ne može sa sigurnošću odgovoriti koliko će još dugo trajati ova sudska trakavica, kolika je vjerojatnost za pozitivan ishod sudskog procesa za Grad i naš proračun“, rekao je Bosilj.

Gradonačelnik se nada da će vijećnici odvagnuti i donijeti ispravnu odluku.

„Imamo s jedne strane mač nad glavom težak 140 milijuna kuna i brojne zemljišne prijepore, rascjepkanost zemljišnih parcela, koje i dalje ostaju takvima, ili nagodbu koja je višestruko manjeg financijskog opterećenja u iznosu od 16,8 milijuna kuna i razriješene gordijske čvorove sa zemljištima“, rekao je Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković nagodbu je ocijenio „prekretnicom za Varaždin i prvim od tri koraka koji su temelj budućnosti razvoja grada“.

„Drugi korak je rješavanje problema baliranog otpada u kojem smo daleko odmaknuli i napravljen je sanacijski program. Sad smo u postupku ishođenja građevinske dozvole i ta priča bi mogla imati svoj epilog početkom jeseni, krajem godine, kada bi se trebao raspisati novi natječaj za zbrinjavanje bala“, rekao je Marković.

Kao treći korak istaknuo je gradnju novog podvožnjaka Supilova - Wissertova kojim bi se spojio istočni dio grada.

Osim nagodbe, na dnevnom redu sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća naći će se i rebalans proračuna koji vijećnici na prošloj sjednici nisu izglasali. Ako se rebalans ponovno ne prihvati, rekao je Marković, funkcioniranje će biti otežano, ali nema razloga za ostavke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:15