GOLA ŠETNJA SPLITOM

GOLOTINJA KAO MODNI IZRIČAJ Razgolićeni turist: To je u Njemačkoj normalno

SPLIT Šetao sam prema gradu, 120 na sat. Nisam bio pijan ni napušen, gol kao od majke rođen, sa suncem u očima... Tako nekako mogla bi biti parafrazirana poznata pjesma Jure Stublića ”Srce na cesti” kad bi je pjevao 33-godišnji njemački turist J.H.A., kojeg je splitska policija uhitila u četvrtak oko 20 sati.

Naime, mlađahnog turista iz Leipziga više građana vidjelo je kako potpuno gol, samo s kapom na glavi i tenisicama na nogama, šeta zapadnom obalom i ide prema Rivi. Kako je izvijestila policija, prolaznici koji su ga vidjeli, među kojima je bilo i djece, negodovali su te su neki od njih pozvali policiju, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je patrola ubrzo stigla, razgolićeni je Nijemac zatečen pokraj zgrade Lučke kapetanije te je uhićen i priveden u postaju. Tijekom obrade je alkotestiran, no nije imao ni promil alkohola u krvi, a tijekom jučerašnjeg jutra priveden je na Prekršajni sud u Splitu uz prijavu za naročito drsko i nepristojno ponašanje. Naknadno je utvrđeno da, osim što nije bio pijan, nije bio ni pod utjecajem bilo kojeg narkotika.

Pred prekršajnim se sucem, neslužbeno doznajemo, branio tvrdeći da je to što je napravio dio njegova modnog izričaja te da je takvo što sasvim normalno u Njemačkoj i da nije protuzakonito, pa je mislio da je situacija ista i u Hrvatskoj.

Iako je izjavio da nema novca jer da mu je plaća kao zanatliji oko 300 eura, kažnjen je s 15 dana uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od godinu dana, što znači da će dva tjedna provesti u zatvoru ako u tom razdoblju ponovno na javnom mjestu u našoj zemlji izvede striptiz.

Iako je, nakon što je na portalima objavljena vijest o njegovoj “gologuzoj šetnji”, nekoliko građana zvalo našu redakciju i reklo da su ga tog dana već oko 16 sati vidjeli na plaži kod Obojene svjetlosti kako potpuno nag baulja uokolo, taj mu “krimen” nije ušao u prijavu jer policija i sud o tome nisu imali nikakvih prijava ni saznanja, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:37