KRITIKE FUCHSU

‘Gledanje utakmice može biti samo nagrada za prethodno uspješno usvojene ishode, sve drugo je kršenje prava djece‘

Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama kritizirala je ministra Fuchsa

Nada Lovrić i Radovan Fuchs

 Cropix/

Nakon izjave ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa o tome kako će učenici u srijedu od 11 sati umjesto nastave moći u školama pratiti prijenos utakmice između Hrvatske i Maroka - ukoliko tako odluči većina školskog kolektiva i uz uvjet nadoknade nastave, reagirao je i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

image

Nada Lovrić

Damjan Tadic/Cropix

"Lakoća kojom ministar kaže da će učenici moći pratiti utakmice za vrijeme nastave govori ne samo o odnosu resornog ministarstva prema radu u školi, već i ukazuje na nasušnu potrebu za dodvoravanjem učenicima i roditeljima. Upravo takvi stavovi nadležnih urušavaju ono malo ugleda škole i školovanja te rada u školi što ga nastavnici žele očuvati. Gledanje utakmice može biti samo nagrada za prethodno uspješno usvojene ishode, a sve drugo je kršenje prava djece na obrazovanje kroz planiran i strukturiran rad u odgojno-obrazovnim ustanovama, u što se kao društvo želimo pouzdati“, izjavila je Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata.

image

Radovan Fuchs

Goran Mehkek/Cropix

Za ovu temu čitatelji Jutarnjeg pokazali su tijekom vikenda velik interes. Njih više od 13.700 dosad je popunilo anketu s pitanjem – "Trebaju li učenici za vrijeme utakmice Hrvatske i Maroka biti oslobođeni nastave?“.

Do 14 sati (nedjelja) 57 posto ispitanika izjasnilo se da učenicima treba omogućiti gledanje utakmice, a njih 43 posto ponudilo je negativan odgovor, smatrajući da su djeca proteklih godina izgubila i previše sati nastave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:48