ANDRIJA MIKULIĆ

GLAVNI DRŽAVNI INSPEKTOR U IMOVINSKOJ KARTICI NAVEO KRIVE PODATKE O SVOJOJ IMOVINI Mikulić: 'Bio je to nenamjerni propust, ispravit ću ga'

 
Andrija Mikulić
 Damjan Tadic / CROPIX

Glavni državni ispektor Andrija Mikulić upisao je u svoju imovinsku karticu da njegova kuća na Krku s okućnicom ima 180 četvornih metara. No, kad se pogledaju zemljišne knjige ta ista kuća s okućnicom nalazi se na površini od 867 četvornih metara što znači da je zatajio 687 četvornih metara površine svoje nekretnine, a priču su otkrile RTL-ove novinarke Danka Derifaj i Karla Vidović.

Prema podacima iz zemljišnih knjiga, a i viđenom na terenu - samo dva objekta ukupno iznose 201, a dvorište još 666 metara četvornih. Gotovo pet puta više nego je Mikulić u stvarnosti prijavio. Nakon RTL-ovog upita Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krenulo je s češljanjem svega, gotovo pet milijuna kuna vrijedne imovine glavnog državnog inspektora, a kazna za takvo kršenje zakona iznosi i do 40 tisuća kuna.

"Prije svega ja vam se želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine", rekao je glavni državni inspektor, HDZ-ovac Andrija Mikulić.

"Želim reći kako sam i prvi put kad sam ispunjavao imovinsku karticu jednostavno vodio se mišlju kako se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost."

No, čak niti 180 kvadrata koliko je upisao u imovinsku karticu nije točna površina njegove kuće u Malinskoj. Prema zemljišnom izvatku, jedan je objekt 154, te još jedan od 47 četvornih metara.

Dakle, niti u jednom trenutku podatak od 180 četvornih metara, kako je Mikulić upisao u imovinskoj kartici - nema smisla.

Da stvar bude još apsurdnija, Mikulić je netočno upisivao podatke u imovinsku karticu čak 10 puta, javlja RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:49