BOOTCAMP

GLAVAŠ ZA SVOJU SS GARDU GRADI KAMP ZA OBUKU Pripadnici garde svakodnevno treniraju, sadašnja dvorana postala im je premala

 Foto: Facebook

Glavaševa Slavonska sokolska garda, osnovana prije nešto više od mjesec dana, podijelila je javnost. I dok neki smatraju da nema ništa čudno u osnivanju takve stranačke postrojbe, drugi upozoravaju na očitu sličnost s postrojbama iz nekih mračnih prošlih vremena.

I dok polemike traju, gardi se priključuju novi članovi. Kako piše 24 sata, HDSSB je objavio javni poziv mladićima i djevojkama iz cijele Hrvatske da se prijave u postrojbu SSG-a i do sada su putem stranice na Facebooku i njihove internetske stranice primili još nekoliko stotina prijava. Obavljena je prva selekcija prijava i za oko mjesec dana HDSSB će dobiti još jedan vod s 31 pripadnikom.

Pripadnici garde, među kojima ima i mladića i djevojaka, svakodnevno vježbaju, a kako im je unajmljena sportska dvorana koju sada koriste već postala premala, Glavaš je odlučio na osam hektara zemljišta svojoj gardi urediti poligon za trening gdje će se raditi na kondiciji, izdržljivosti i snalaženju u ratnim situacijama, neslužbeno doznaje 24 sata.

Gdje će se točno poligon nalaziti još nije poznato, ako niti koji će sve sadržaji ondje biti zastupljeni. Podsjećamo, ovo je već treća postrojba koju je Glavaš oformio tijekom svog djelovanja u ratu te kasnije u politici.

Iz HDSSB-a i dalje tvrde kako je uloga garde strogo protokolarna i revijalna te da garda služi tome kako bi njihovi skupovi izgledali svečanije, a kako će gardisti uskoro preuzeti i zaštitarsku funkciju, u stranci se nadaju da će na taj način smanjiti i troškove osiguranja svojih skupova.

























Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 20:22