ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Genocid u Srebrenici je poraz čovječanstva. Duboko suosjećamo s njihovim obiteljima i najmilijima‘

‘S pijetetom se prisjećamo više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila ubijenih u Srebrenici‘, napisao je Plenković na Twitteru

Andrej Plenković

 Davor Pongracic/Cropix

Premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je genocid u Srebrenici "poraz čovječanstva" i izrazio pijetet prema žrtvama, a sućut njihovim obiteljima.

"Prošlo je 27 godina od genocida Srebrenica koji predstavlja poraz čovječanstva. S pijetetom se prisjećamo više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila ubijenih u Srebrenici. Duboko suosjećamo s njihovim obiteljima i najmilijima", napisao je Plenković na Twitteru.

Obljetnica je genocida u Srebrenici što su ga 1995. godine nad Bošnjacima s tog područja počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

Procjenjuje se da je tijekom deset dana srpnja ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka, još uvijek se traga za posmrtnim ostacima njih oko tisuću.

Bivši politički i vojni vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić osuđeni su na doživotni zatvor zbog odgovornosti za počinjenje genocida u Srebrenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 18:33