IZLAZAK IZ ORMARA

Gay nogometaši? Pročitajte što Ćiro, Cvitanović, Štimac, Ladić misle o tome

ZAGREB - Bayernov napadač Mario Gomez (25) sablaznio je ovih dana nogometnu javnost pozvavši sve nogometaše homoseksualne orijentacije da to javno kažu, odnosno da “izađu iz ormara”. U tradicionalno muškom sportu Gomezov apel dočekan je s nevjericom.

Statistika kaže da je čak deset posto nogometaša homoseksualno. U Hrvatskoj pogotovo. To znači da je određen postotak neupitan i u HNL-u.

Naši uvjereni da ne postoje

Igor Štimac

Živimo u demokratskom društvu koje ne dopušta diskriminaciju bilo koje vrste, pa ne vidim zbog čega bi gay populacija trebala biti iznimka. U igračkoj se karijeri nisam susreo s gay nogometašima, ali ne sumnjam da ih ima i ne vidim zbog čega bi to trebali tajiti .

Igor Cvitanović

Iskreno, nikada se nisam susreo s igračem homoseksualcem, pa to teško mogu komentirati. Konzervativno sam odgojen, ne vjerujem da u sportu u Hrvatskoj, pogotovo u nogometu, postoji homoseksualac. A priori sam protiv homoseksualaca. Bilo bi mi nelagodno da mi je u svlačionici takav suigrač.

Ćiro Blažević

Tvrdnje o homoseksualcima u nogometu su laži, to sam dokazao svojim dugogodišnjim trenerskim radom. Nemoguće je da se sportom, a pogotovo nogometom, bavi mladić koji ima tu vrstu poriva. Njemu nedostaju hormoni koji bi mu omogućili da egzistira u tom sportu.

Kruno Jurčić

Nikada nisam susreo igrača homoseksualca, no i ne razmišljam o tome. Nemam ništa protiv, ali ne razumijem zašto bi se homoseksualci trebali isticati i potencirati. Ne razumijem zašto marširaju u paradama.

Silvio Marić

Nikada nisam susreo igrača homoseksualca. No, da znam da je netko od suigrača homoseksualac, vjerojatno bih se s njime zafrkavao na tu temu, prebacio bih sve na šalu. Ako ne bi imao ambicija prema meni, vjerojatno bih to dobro prihvatio, ali bi mi smetalo kad bi se ‘palio’ na mene.

Zvonimir Soldo

Možda sam tijekom karijere i igrao s nekim homoseksualcem, ali nisam znao za to. Niti jedan moj suigrač nije javno iskazao takve sklonosti. Svatko ima pravo na svoj izbor, nemam ništa protiv homoseksualaca.

Dražen Ladić

Nisam imao priliku sresti nekog takvog. Ne znam bi li mi smetalo, to bi ovisilo o okolnostima i sredini. Vjerujem da bi igraču homoseksualcu bilo vrlo teško.

Aljoša Asanović

Mislim da nije potrebno praviti razlike među nogometašima po njihovim sklonostima. Da sam igrao s homoseksualcem, ne bih se obazirao na to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:32