PREKRATKI PREGOVORI

Furio Radin: 'Šest manjinskih zastupnika neće glasati za Vladu'

 Dragan Matic / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina Furio Radin najavio je u petak u Hrvatskom saboru da dio zastupnika nacionalnih manjina neće glasovati za novu Vladu jer, po njihovu mišljenju, mandatar Tihomir Orešković nije pokazao spremnost na suradnju.

"Gospodine mandataru, da ste kucali na vrata manjina, naišli biste na otvorena vrata, otkrili biste da zapravo postoji spremnost, ali niste, barem ne dovoljno", kazao je Radin u ime kluba u kojem su šestorica zastupnika nacionalnih manjina.

Dodao je kako su stranke vladajuće većine pregovarale s manjinama, ali da ti pregovori nisu dovedeni do kraja.

"Navodno nije bilo vremena i mi to razumijemo i uvažavamo, ali naši programi su kod vas, prijatelji iz Domoljubne koalicije. I sa zadovoljstvom ćemo pristupiti njihovom zajedničkom proučavanju. I tada će se, ali tada, stvoriti pretpostavka da glasamo za povjerenje ove Vlade. Vjerujemo da ćemo prilikom izglasavanja proračuna postići dogovor i da podržimo ovu Vladu u potpunosti", kazao je Radin.

Dodao je da se analizi i potpisivanju sporazuma koje su ponudile manjine može pristupiti već od ponedjeljka.

"Mi smo spremni za pregovore i za razgovore i zato kažemo samo 'doviđenja' u ovom trenutku ovoj Vladi iliti 'goodbye' i 'arrivederci' do skoroga", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:32