NULTA TOLERANCIJA

Friščić: Ne osuđujemo unaprijed, ali Kolar će biti suspendiran

zagreb 261105glavni odbor hss-aivan kolar, josip friscicfoto:davor pngracic-desk-

ĐAKOVO – HSS je dio koalicijske Vlade u kojoj smo dogovorili nultu toleranciju na bilo kakve zlouporabe, lopovluke, korupciju i kriminal. Gospodin Ivan Kolar bio je načelnik Općine Molve, radovi su bili na društvenom domu, izvođač radova je bio iz Bjelovara koji je u međuvremenu otišao u stečaj. Zloporabom jamstava je uspio situaciju dva puta naplatiti, ali odgovornost, bez želje da se bilo što brani, je uvijek i onih koji takve radnje rade ali i onih koji ne vode računa da do takvih radnji ne dođe odnosno da se takve zloupotrebe ne mogu dogoditi.

Prema tome to je naš stav, naše mišljenje bez obzira o kojem se članu stranke radi i na kojoj dužnosti se u stranci on nalazio. Isti stav imamo kao i kod Polančeca, nema druge, dva puta je naplatil situaciju. Da nije u stečaju najvjerovatnije bi se onda tražio povrat sredstava, ali ovako... – kazao je predsjednik HSS-a Josip Friščić komentirajući u Đakovu uhićenje člana Predsjedništva Ivana Kolara.

Predsjednik HSS-a najavio je i vrlo brzo poduzimanje sankcija prema svom članu.

- Sukladno statutu HSS-a Predsjedništvo može suspendirati svoje članove i najvjerovatnije ćemo to slijedeći tjedan i napraviti ne želeći biti ni istraga ni sudac - dodao je Friščić napominjući kako se nije čuo s Kolarom.

Na upit jeli ovakav stav prema Kolaru vezan i uz činjenicu da su njihovi međusobni odnosi bili zategnuti Friščić je to demantirao naglasivši da mu je Kolar bio zamjenik u Saboru dok je obnašao funkciju župana.

- U tri je mandata vodio Općinu Molve, imao našu podršku i podršku uže i šire sredine. To ne znači da se bilo tko želi i smije iz stranke mješati u ono što radi policija, USKOK , istražni organi. Nikoga u naprijed ne osuđujemo no nismo niti ti koji se želimo mješati u vođenje postupka – kazao je Friščić dodajući da su si međsobno uvijek rekli ono oko čega se nisu slagali ali ne 'onako iza plota' već direktno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:26