BIVŠI ŠEF HEP-a

Frane Barbarić stigao na sud: ‘Nisam pratio dosadašnje suđenje. Imam drugih važnijih stvari...‘

‘Ne znam zašto je moj iskaz najiščekivaniji, ne sjećam se da sam ranije davao ikakve izjave‘, poručio je bivši šef HEP-a

Frane Barbarić

 Tonci Plazibat/Cropix

Prije početka četvrtog dana suđenja za tragediju u HE Dubrovnik, novinari su pred zgradom dubrovačkog Općinskog suda dočekali najiščekivanijeg svjedoka ovog ročišta, bivšeg predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede Franu Barbarića, piše Dubrovački vjesnik.

U izjavi predstavnicima medijima izjavio je kako nije pratio dosadašnji tijek suđenja jer ovo za njega, kaže, nije uopće toliko važno!

- Nisam pratio suđenje. Imam drugih važnijih stvari u ovom trenutku, tako da uopće ne znam… – rekao je na primjedbu novinarke.

Uoči početka ročišta, na novinarsko pitanje o očekivanjima na ovom suđenju, Barbarić je kazao:

- Ne znam zašto je moj iskaz najiščekivaniji, ne sjećam se da sam ranije davao ikakve izjave, moram sada vidjeti zašto sam uopće pozvan na ovo saslušanje - kazao je bivši čelnik HEP-a.

Na pitanje je li već bio na sudu vezano uz ovaj slučaj, odgovorio je:

- Puno je događanja bilo ne mogu sa sigurnošću utvrditi- kazao je Barbarić, a na novinarsku primjedbu da je već snimljen na dubrovačkom sudu u tom kontekstu, Barbarić je kratko kazao

- Vi znate puno bolje od mene, ne mogu sa sigurnošću utvrditi - dobacio je Barbarić, a na pitanje da se u medijima dosta spominjala njegova uloga u tome tko će biti na optuženičkoj klupi, odgovorio je kako su to gluposti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:27