POPLAVA EMOCIJA

Fotografkinja koja se rasplakala na Poljudu: ‘Slomila sam se kad su navijači počeli pjevati ‘Kad si prvi na kraju sezone...‘‘

‘Cijelo drugo poluvrijeme sam plakala. Znam da je bilo nerealno očekivati da će Hajduk proći, ali da nisam, ne bih ni bila tamo‘
 HRT/Screenshot

U završnici utakmice Hajduka i Villarreala emocije su preplavile Poljud, bolje rečeno „prebijelile” su ga. Navijači „bijelih” nisu prestajali s pjesmom bez obzira što je njihov klub ukupno imao četiri gola minusa, što se odavno znao pobjednik dvostrukog sraza. Navijači nisu prestajali s pjesmom ni još dugo, dugo nakon što je uzvratna utakmica završila. Zbunjenim Španjolcima baš ništa nije bilo jasno. A osim trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa, vratara Lovre Kalinića... koji se nisu pred tv kamerama, odnosno sjeverom sramili pustiti suzu i jednu djevojku emocije su savladale na radnom mjestu i postala je priča dana, piše Slobodna Dalmacija.

Fotografkinja portala „Dalmacija danas” Mia Milković nije mogla izdržati, suspregnuti suze. A kada je Hajduk u pitanju emocije su, da se prisjetimo parole Bukle Hlevnjaka i budemo ipak pristojni, zafrkana stvar. Na kraju je mlada fotografkinja Milković ni kriva ni dužna postala zvijezda po fotografiji, snimci, na kojoj je ona. Zato što su je u televizijskom prijenosu uhvatile kamere kako na tartan stazi Poljuda roni suze. Njena je slika obišla svijet. Kako je s fotografskim aparatom, narančastim markerom, akreditacijom zbog poraza svog Hajduka pala i neutješno plakala.

- Cijelo drugo poluvrijeme sam plakala. Znam da je bilo nerealno očekivati da će Hajduk proći, ali da nisam, ne bih ni bila tamo. Nadala sam se barem pobjedi. Emocije su me totalno savladale – priča 18-godišnja Mia, učenica četvrtog razreda 2. splitske gimnazije.

image

Mia Milković

Roko Pavlinušić/Dalmacija danas

Novinarima Slobodne je više puta napomenula kako se ne voli gurati u medije, javnost, ali kontraargument je bio jednostavan - ovo je baš bilo nešto potpuno obrnuto. Novinari su krenuli u potragu za njom.

- Neki su kasnije u komentarima pisali i da sam glumila, a ja nisam ni znala da me snimaju. Baš mi je bilo previše. Slomilo me na poluvremenu, baš sam pukla. Tješio me kolega Luka Mladinić, govorio mi je: „Ajde, bit će dobro...”

Mia je inače strastvena navijačica Hajduka, a fotografija joj je druga ljubav.

- Otkad znam za sebe uvijek sam sa sobom imala fotoaparat, makar onaj mali džepni. Ali više sam vam ja za tribinu.

Kad smo je zamolili da nam se predstavi uz tipične generalije tipa godine, škola... kao iz topa je ispalila.

- Živim u Splitu i za Hajduk. Inače sam stalno na sjevernoj tribini, na sjeveroistoku, već tri-četiri godine. Pratim i juniore, kadete, pionire, žensku ekipu Hajduka... Bila mi je želja i trenirati nogomet, nedosanjana, a druga mi je želja Hajdukova titula prvaka. Poklopilo se da mi je ovo bio prvi poraz Hajduka na Poljudu. Dosad bi uvijek Hajduk pobjeđivao kad bih došla na stadion – kazala je Mia. Zatim je priznala.

- I inače vrlo teško podnosim Hajdukove poraze. Slično je bilo i prošle sezone kada smo remijem sa Slaven Belupom ostali bez realnih šansi za osvajanjem naslova prvaka. Preemotivna sam kada je Hajduk u pitanju, Hajduk mi je u krvi. Kad čujem pjesmu „Zbog jedne ljubavi...” ne mogu se suzdržati od emocija. Tako je bilo i kad su navijači počeli pjevati: „Kad si prvi na kraju sezone...” Bio mi je to raspad sistema. Cijeli stadion se tresao kao da smo pobijedili.

Potom je i otkrila.

- Ovo mi je tek druga utakmica koju sam fotografirala nakon pobjede u odgođenom derbiju s Dinamom prošle sezone kad sam bila najsretnija u životu uz dan kada je osvojen kup.

Mia je i višestruko nagrađivana učenica, ne samo zbog fotografija, već i snima, piše, pa i pjesme... Između ostalih, jednu od nagrada dobila je za pisani i video intervju s juniorom Hajduka Ivanom Krolom.

- Za sve toi je najzaslužnija moja razrednica Magdalena Mrčela, zbog nje sam tu gdje jesam – istaknula je Mia svoju profesoricu hrvatskog jezika, spisateljicu i našu kolegicu sportsku novinarku, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:50