ŠTO JE OVO?!

Fotografija splitskog vatrogasca s trometarskim gmazom zapalila internet: ‘Naš Toni je istinski zmijoljubac‘

Ipak je riječ o zafrkanciji koja zapravo skreće pažnju na aktualnu humanitarnu akciju koju provode vatrogasci

Toni Marušić s burmanskim pitonom

 Mateo Strljic

Nije neobičano da vatrogasci tijekom svog posla obavljaju razne intervencije od otvaranja vrata, skidanja prstenja s prstiju, hvatanja mačke koja se popela visoko na stablo, pa do hvatanja zmija koje su se zavukle u vrtove, kuće, čak i stanove na katu.

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita objavila je na svojoj Facebook stranici neobičan "ulov" - veliku zmiju koju hrabro u rukama drži jedan vatrogasac, uz napomenu: "(Uhvaćena) Pustit ćemo je u prirodu ako ne budete sudjelovali u humanitarnoj akciji na http://srcemzamaleheroje.hr", stoji u objavi, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Neki su umalo doživjeli šok kad su vidjeli fotografiju, ali Pratitelji ove stranice odmah su shvatili da je riječ o zafrkanciji koja zapravo skreće pažnju na aktualnu humanitarnu akciju koju provode vatrogasci. To nam je i potvrdio Mario Mikas, zapovjednik JVP Split otkrivši o kojoj zmiji je riječ.

- Naš kolega Toni Marušić je istinski zmijoljubac, pa kod kuće u terariju ima burmanskog pitona. Jučer je izvan svog radnog vremena došao u postrojbu i slikao se s pitonom kako bi potaknuo ljude da se još aktivnije uključe u humanitarnu akciju. Ispalo je baš dobro. Ljudi su se nasmijali, a cilj je postignut - rekao je Mikas.

Za one koji još nisu čuli, Javna vatrogasna postrojba Grada Splita organizira drugu po redu humanitarnu akciju "Srcem za male heroje", kojoj je cilj prikupiti određeni dio sredstava za nabavku medicinskog uređaja odjelu Klinike za dječije bolesti KBC-a Split, zavod za intezivnu pedijatriju. Središnji dio akcije je humanitarna utrka 31. srpnja, a start je u 19 sati sa splitske Rive, dok je cilj Ispostava Marjan JVP Split udaljena 2,3 kilometra.

Do tad, svi koji žele mogu se uključiti u akciju prikupljanja sredstava prodajom majica, za nabavku uređaja HAMILTON - T1, inteligentnog transportnog ventilatora za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom helikopterskog transporta na cijelom potezu od Zadra do Dubrovnika.

Stoga ne brinite, strašni piton je na sigurnom u terariju, a štosne majice su u prodaju preko web shopa http://srcemzamaleheroje.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:47