PANNONIAN CHALLENGE

FOTO, VIDEO: NAJBOLJI FESTIVAL EKSTREMNOG SPORTA U REGIJI VODI NA OLIMPIJADU Marin Ranteš se izvrsnom drugom vožnjom plasirao u finale

 
 Samir Kurtagić

Nakon sjajnog otvaranja sa skate natjecanjem koje je u četvrtak zagrijalo osječku publiku, možda najboljeg Inline natjecanja u povijesti Pannonian Challengea i romobila koji je kao disciplina na najbolji mogući način inauguriran na Pannonian Challenge, red je napokon došao i na BMX koji u dvodnevnom spektaklu zaokružuje rođendansku priču najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji.

BMX Freestyle natjecanje je od samog početka najsnažniji adut Pannonian Challengea, što su u subotnjem sportskom programu dokazala svjetska imena Pro BMX scene koja su, uz nezaobilazne komarce, okupirala skate park na lijevoj obali Drave. Dosadni komarci su trademark osječkog natjecanja, kao i brutalne BMX vožnje, a ovdje su danas, između ostalih, pedalirali i Logan Martin, legenda BMX-a, kao i Irek Rizaev, Konstantin Andreev, Declan Brooks, Jack Clark i miljenik osječke publike i svjetski prvak u BMX –u, Varaždinac Marin Ranteš. Jubilarni Pannonian Challenge već je s kvalifikacijama zacementirao svoje mjesto visoko u vrhu najboljih BMX Freestyle natjecanja u Europi, što su potvrdili i impresivni trikovi sportaša.

Ekstremni je BMX biciklizam itekako napredovao od hit filma ‘BMX banditi’, ljudi izvode nevjerojatne trikove, a vidjeti riskantne rotacije od 900 stupnjeva usred vožnje postala je normalna stvar. Session format se opet pokazao kao odlična prilika za vozače da pokažu čitavu paletu trikova pa osječka publika nije skidala izraze zadivljenosti s lica. Atraktivni i zahtjevni trikovi su pljuštali na sve strane i pitanje je što su uopće BMX-eri ostavili za sutrašnji dan. Od njih 24, 12 najboljih nastupit će u finalu, a Marin Ranteš se izvrsnom drugom vožnjom u finale plasirao kao treći natjecatelj.

Inače, Panonnian se ove godine ubraja među kvalifikacijska natjecanja za Olimpijadu u Tokiju 2020. godine gdje ćemo po svoj prilici gledati i Ranteša. Pogledajte njegovu drugu vožnju:

Finalisti su redom:

Logan Martin

Jack Clark

Konstantin Andreev

Marin Ranteš

Declan Brooks

Irek Rizaev

Justin Dowell

Bryce Tryon

Michael Meisel

David Janac

Ismael Fries

Matej Žan

FOTOGALERIJA: Pannonian Challenge

U velikom nedjeljnom finalu vozačima će se pridružiti i BMX djevojke, ali i legende Pannonian Challengea koje će izvoditi trikove u posebnom programu.

Kako i priliči natjecanjima u ekstremnim sportovima, nakon cjelodnevnih vožnji slijedi after party, u klubu Vega, gdje će miljenici osječke publike i ‘zločesti dečki hrvatskog repa’, urnebesni dvojac iz Krankšvestera na pozornicu stati u 22 sata. Nakon njih dirigentsku palicu preuzima MaiKA u 23, a od ponoći susjedi iz Srbije - punkeri iz Atheist Rapa. Bad Copy starta u 2 sata, a za party do jutra pobrinut će se DJ Sly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:53