PASJA VRUĆINA

FOTO U potrazi za hladovinom: Temperature su prešle preko 35°C, more ponegdje iznad 25°C!

 Luka Gerlanc / CROPIX

Iznimno visoke temperature zraka u cijeloj zemlji već od ranog jutra predstavljaju probleme za građane. Već u osam sati temperature su se u velikom broju gradova popele iznad 25 stupnjeva Celzijevih.

Već oko podneva većina gradova mjerila je iznad 35 stupnjeva. Iako hitna pomoć nije zabilježila povećan broj intervencija upozoravaju građane da se klone izlaganja suncu od 10 do 17 sati te da se drže hlada.

- Vjerojatno se građani pridržavaju pravila i uputa koje izdaju liječnici pa zato imamo uobičajen broj intervencija. Važno je uzimati dosta tekućine, a posebna pažnja usmjerana je na kronične bolesnike - kaže dežurna liječnica zagrebačke Hitne.

Vrlo vruće vrijeme zadržat će se i narednih dana. Na Jadranu će se čak i kupaći moći teško rashladiti jer temperature mora prelaze 25 stupnjeva Celzijevih.

Rekordan broj putnika u splitskoj zračnoj i gradskoj luci

SPLIT, - Tijekom dana u splitsku će zračnu luku danas sletjeti 96 velikih i 15 manjih zrakoplova, a u oba će smjera prometovati više od 22.000 putnika, što je ovogodišnji prometni rekord u jednom danu u toj zračnoj luci, doznaje se od voditelja smjene prometa Hrvoja Andrijaševića.

Andrijašević je za Hinu rekao kako putnici zrakoplovima u splitsku zračnu luku danas dolaze iz cijele Europe, a primjetan je i pojačan dolazak gostiju iz Rusije.

U splitskoj Gradskoj luci danas i sutra trajektima i katamaranima će prometovati blizu 30.000 putnika, što je najveći broj tijekom jednoga vikenda ove godine, rekao je za Hinu koordinator Jadrolinjina splitskoga plovnog područja Ante Mrvica.

Ovog vikenda iz splitske Grdaske luke više putnika putuje prema otocima nego obrnuto, a primjetno je da su među gostima u većem broju stranci, kazao je Mrvica. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:55