FORENZIČKA ANALIZA

FOTO U kabini Paravinjinog kamiona pronađene su dvije kapi krvi Antonije Bilić!

Izolirane su dvije kapi krvi za koje se utvrdilo da pripadaju punom profilu DNA 17-godišnje Drnišanke
 Jure Mišković/CROPIX

ZAGREB - U kabini kamiona kojeg je vozio Dragan Paravinja pronađene su dvije kapi krvi koje pripadaju nestaloj Antoniji Bilić.

Kako doznajemo, forenzičkom analizom koja traje već duže od tjedan dana izolirane su dvije kapi krvi za koje se tijekom današnjeg dana ustanovilo da pripadaju punom profilu DNA 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Policiji je to još jedna potvrda priznanja Dragana Paravinje, no pronalazak kapljica krvi govori i o tome da je njena smrt bila nasilnija nego što je to ubojica opisao u prvom iskazu.

Međutim, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako se policija postavlja u potrazi za Antonijom Bilić kao da je djevojka živa.

- Postavljamo se kao da je Antonia Bilić živa, vjerujemo u to, ali potraga je usmjerena i na rijeku Krku i jezera, u slučaju da se, ne daj bože, dogodilo ono najgore - izjavio je Karamarko danas nakon susreta s talijanskim ministrom policije Robertom Maronijem.

Potraga za Antonijom je za danas završila

Potraga za nestalom Antonijom Bilić od jutros je ponovno proširena i na područje Zadarske županije. Točnije, na šire područje mjesta Bilišane, zaseok Paravinje gdje je osumnjičeni Dragan Paravinja za njezin nestanak i, kako je sam priznao, smrt, ima kuću. Završila je u 16:15, a u njoj je sudjelovalo više od 150 osoba.

Ta se kuća nalazi tek stotinjak metara od akumulacijskog jezera revirzibilne hidroelektrane Muškovci pa je ponovno pretraživano dno jezera te kanal rijeke Zrmanje od jezera prema Obrovcu. Upravo je na tom mjestu most koji povezuje dvije obale i jezera i Zrmanje pa nije čudno da je 30 ronilaca ponovno detaljno pretraživalo to područje.

Osim njih u potrazi za eventualnim tragom koji bi uputio gdje se nalazi nesretna djevojka sudjelovalo je četvoro vojnika HV-a u kajacima na jezeru, a na kopnu 60 interventnih i krim policajaca te 15 pripadnika GSS-a s psima tragačima. Kopnena potraga je usredotočena na područje uz cestu od Bilišana preko Bogatnika to mjesta Kaštel Žegarski.

Iako glasnogovnik zadarske PU Elis Žodan nije bio osobito riječit u kratkoj izjavi za novinare, lako je bilo pretpostaviti da se to područje ponovno pretražuje stoga što se Paravinja kritičnih dana kada je nestala Antonija kretao i tim područjem. Žodan je samo kazao da je "prosudba Stožera za potragu bila da bi se na tom području moglo nešto naći".

Nije znao odgovoriti da li se to područje ponovno i detaljnije pretražio zbog nekih novih koje je Paravinja da u istrazi, kada su ga ponovno ispitali hrvatski istražitelji, ili zbog nekog drugog razloga. Također nije htio komentirati novinarsko pitanje da se i Sretko Kalinić Zver, izručeni i osuđeni srpski zločinac, navodno, za vrijeme bijega skrivao baš na području Bilišana, na kojima se zbog potjernica iz susjednih država znao pritajiti i Paravinja. ( tekst: Mario Vuksan)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:21